Managed hosting door True

Detron en Issue voeren overnamegesprekken

 

Ict-huis Detron uit Veenendaal is in gesprek met hardwaredienstverlener Issue Information Technology uit Rotterdam over een overname van dit bedrijf. Dat melden kringen rond beide bedrijven. Mocht de overname doorgaan, dan schaalt Detron zijn hardwareactiviteiten aanzienlijk op. Bij Issue werken bijna negentig mensen. Het zusterbedrijf Forehand biedt werk aan ruim twintig mensen. Detron en Issue werken overigens al met elkaar samen in een partnerschap.

Bestuursvoorzitter van Detron George Banken onthoudt zich van commentaar. Arie Stelloo, bestuurder/oprichter van Issue, wil ook niet reageren.

Issue Information Technology levert aan klanten hardware-apparatuur, inclusief software en ondersteuning, zoals logistieke diensten, systeemintegratie en onderhoud. Voor het uitleveren van de apparatuur werkt het nauw samen met zusterbedrijf en groothandel Forehand. Beide bedrijven zijn onder meer actief in de overheid en het onderwijs en hebben de afgelopen jaren klanten als Luchtverkeersleiding Nederland, Stichting Hogeschool Rotterdam, gemeente Katwijk, Provincie Utrecht, Provincie Groningen, Servicepunt71, WVS-groep, Cedris, Syntens en RDW binnengehaald.

Jaarverslag

Uit het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde meest recente jaarverslag blijkt dat Issue in 2009 een omzet had van 26,3 miljoen euro en een verlies van 1,9 miljoen euro. In 2008 lag de omzet nog op 28,6 miljoen euro, maar was het verlies ook hoger: 3,1 miljoen euro. Forehand Electronic Extensions boekte in 2010 een winst van ruim 748.000 euro (in 2009: 380.000 euro) op een bruto-omzet van 2,9 miljoen euro (2009: 2,4 miljoen).

Detron ICT & Telecom Groep realiseerde in 2011 een omzet van 106 miljoen euro. Mocht de overname van Issue doorgaa,n dan vergroot de ict-dienstverlener de schaal van zijn hardware-activiteiten (een deel van het vroegere Kender Thijssen). Bovendien krijgt het bedrijf veel ervaring binnen op het gebied van overheidsaanbestedingen en vergroot het zijn marktaandeel binnen de publieke sector.

Detron en Issue kennen elkaar al langer. In september 2011 werd besloten de tot dan toe incidentele samenwerking te intensiveren en om te zetten in een volwaardig partnerschap.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4537304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.