Managed hosting door True

i3 groep eist verbod hardwaregunning Easi2010

 

Justitia

Dataopslagdienstverlener i3 groep probeert via een kort geding de voorgenomen gunning van het Easi2010-cluster Rekencentrumhardware tegen te houden. De pijlen van i3 richten zich met name op Protinus IT, een van de vier winnaars. Protinus IT zou geen geautoriseerde wederverkoper van eventueel te leveren HP- en EMC-apparatuur zijn. De andere voorlopige winnaars van deze aanbesteding voor servers, opslagcapaciteit, netwerkapparatuur en systeemintegratie zijn Scholten Awater, SCC (SCH) en PQR.

De zakenwebsite Executive-People meldde het nieuws dat de i3 groep een kort geding had aangespannen tegen de staat. Volgens de woordvoerder van het programmabureau Easi2010 diende het kort geding afgelopen maandag en wordt de uitspraak komende maandag al verwacht. Hij wil verder niet in gaan op de zaak.

Volgens ingewijden heeft HP ontkend dat Protinus IT geen reseller zou zijn; EMC zou hebben laten weten dat de onderaannemers waarmee Protinus IT zich heeft ingeschreven wel geautoriseerd wederverkoper zijn.

i3 groep en Protinus IT waren niet bereikbaar voor commentaar.

Raming

Commercieel directeur Ronald Ederveen van Scholten Awater zegt verheugd te zijn over de voorlopige gunning. Hij relativeert wel de geraamde waarde (tussen de 50 miljoen en 150 miljoen euro) van het contract. 'Het is een groot contract, maar het blijft altijd afwachten hoeveel hardware er daadwerkelijk wordt ingekocht. Bovendien gaat het om een minicompetitie tussen vier partijen. Je wint soms orders, maar je verliest ze ook.'

Hardware en onderhoud

De aanbesteding behoort tot het Easi2010-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries. Eerder al werden de clusters Managed services (Equinix/EBPI), Webhosting (ASP4all, Intermax en Nxs Internet), Accessoires (Protinus IT), Werkplekken (Fujitsu), Afdrukdiensten (Xerox) en Plotters (Océ) definitief gegund.

Het cluster Rekencentrum hardware heeft een looptijd van twee jaar. Het programmabureau heeft binnen de aanbesteding ook opgenomen dat de bestaande hardwaremerken onderhouden moeten worden. Het gaat hierbij om opslagsystemen van EMC, HP en NetApp, san-switches van Brocade, Cisco en HP, taperobots van HP en Oracle (Sun/StorageTek), servers van Dell, Fujitsu en HP en netwerken van Cisco en HP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4536744). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.