Managed hosting door True

Organisaties onderschatten risico's BYOD

 

Veel Nederlandse organisaties stellen zich in grote mate bloot aan risico's bij bring your own device (byod), omdat een groot aantal zaken niet goed is geregeld. Dit blijkt uit onderzoek in mei en juni 2012 van security-adviesbureau LBVD onder 49 Nederlandse organisaties.

60 procent van de organisaties staat het gebruik van privéapparatuur formeel toe, bij 15 procent zelfs gestimuleerd. Echter, slechts 29 procent van de deelnemende organisaties heeft het beleid rondom byod schriftelijk vastgelegd. Bij een derde van de organisaties wordt byod oogluikend toegestaan. Veel bedrijven en instellingen spreken niets met de medewerker af aangaande het gebruik van privéapparatuur.

Beveiligingsmaatregelen worden nodig geacht, maar in twee van de drie gevallen niet door de organisatie op de privéapparatuur aangebracht. Als noodzakelijke beveiligingsmaatregel staan automatische vergrendeling en de mogelijkheid het apparaat op afstand te wissen bovenaan. Het gebruik van jailbreaked-apparatuur, waarbij de oorspronkelijk door de fabrikant aangebrachte beveiliging is doorbroken, is vaak toegestaan.

Er is minder aandacht voor acties die nodig zijn aan het einde van het dienstverband en het beperkt houden van de hoeveelheid informatie op privéapparatuur. Inspecteren van privémiddelen lijkt taboe. Het besparen van kosten wordt het vaakst genoemd als voordeel van byod.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4535736). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.