Managed hosting door True

Vivenda maakt met gong nieuwe beursstart

 

Ron van Veldhoven, bestuursvoorzitter van Vivenda, opende de beursdag met een gongslag.

De omgekatte Vivenda Media Groep mocht met een gongslag symbolisch een nieuwe start maken op de NYSE Euronext Amsterdam. Het voorheen multimediabedrijf voor de woonsector is na het afstoten van bijna alle activiteiten en de overname van de Q4 Groep een ict-dienstverlener geworden. Het 'nieuwe' Vivenda is actief in cloud computing, het ontwikkelen en beheren van websites en internetwinkels, en open source-oplossingen.

Gisterochtend opende Ron van Veldhoven, bestuursvoorzitter van Vivenda, en Martin van der Linden, algemeen directeur van de Q4Group, Beursplein 5. De traditionele gongslag symboliseert de nieuwe 'hartslag' van Vivenda, aldus Ron van Veldhoven tijdens de feestelijke handeling.

Met de aankoop van de Q4Group, opgezet door Martin van der Linden en Max Brus, afgelopen mei heeft de metamorfose van Vivenda een gezicht gekregen. Onder leiding van Van Veldhoven zocht het verlieslatende Vivenda de afgelopen twee jaar naar een partner waarmee het op een breder ict-veld actief kon worden. Van de oorspronkelijke onroerendgoedactiviteiten is alleen dochterbedrijf Factotum overgebleven, een online dienstverlener voor makelaars.

Metamorfose

De afgelopen jaren ketste diverse overnamegesprekken nog af. Met zijn beursnotering als lokkertje trachtte Vivenda partijen met een positieve kasstroom te kunnen interesseren voor een overname. Door middel van een overname krijgt die partij dan de beschikking over de beursnotering van Vivenda en daardoor toegang tot de kapitaalmarkt om verdere uitbreidingsplannen te financieren. Voor Q4Group is dit inderdaad de belangrijkste reden om zich aan te sluiten bij Vivenda.

De komende maanden zullen in het teken staan van de integratie van de organisaties van Vivenda en de Q4 Groep. Daarna zullen nieuwe overnames volgen, met name om de activiteiten op het gebied van hosting te versterken. Ron van Veldhoven: 'Drie zaken zijn bij verdere overnames voor ons belangrijk. Het moet gaan om een innovatief bedrijf, dat een sterk management heeft en dat aansluit bij onze bestaande activiteiten.'

Op de eerstvolgende algemene aandeelhoudersvergadering wordt Martin van der Linden  voorgedragen als lid van Bestuur in de functie van chief operating officer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4531008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.