Managed hosting door True

Xerox dringt printkosten UMCG terug

 

Printerconcern Xerox gaat met zijn Managed Print Services (MPS)-dienstverlening de printkosten aanpakken voor het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Door de standaardisering van de printapparatuur en het uitbesteden van het beheer van de printers is UMCG in staat de afdrukkosten structureel terug te dringen. Jaarlijks maakt UMCG 35 miljoen afdrukken in zwart-wit en 3,5 miljoen in kleur.

Door de verscheidenheid aan leveranciers, contracten en verouderde machines had UMCG te maken met toenemende kosten voor verbruiksmateriaal en onderhoud. Xerox adviseerde daarom voor het standaardiseren van de printinfrastructuur en het terugdringen van de afdrukomgeving van tweehonderd kopieermachines en tweeduizend printers naar een mix van 640 multifunctionele printers (mfp's) en printers voor kleur- en zwart-witafdrukken. Deze apparatuur is aangevuld met dienstverlening als supply management en krijgt vergaande ondersteuning van het UMCG-supportteam (IT en OD). Hiervoor stelt Xerox eerste en tweedelijnstrainingen, spare parts en devices beschikbaar. De derdelijns support wordt door Xerox verzorgd.

UMCG gaat gebruikmaken van milieuvriendelijke Xerox-mfp's en 'follow me printing'. Deze dienst houdt in dat printopdrachten pas worden geprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert. Dit zorgt voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint. Ook het papiergebruik wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4526606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.