Managed hosting door True

Nexans normaliseert kabelnetwerk Kentalis

 

Kentalis

Kabelproducent Nexans heeft 180 locaties van de zorg- en onderwijsinstelling Kentalis van nieuwe kabels voorzien en creëert zo één groot wide area network (wan). Een uitdagende klus, want de verschillende Kentalis-entiteiten beschikten ieder over een eigen lan met allerhande soorten bekabeling van diverse leveranciers. Binnen de nieuwe gestandaardiseerde lan’s worden 6A- en 7A-kabels en glasvezel gebruikt.

Door het nieuwe netwerk van Nexans kunnen jongeren en volwassenen met een visuele, gehoor- of spraakbeperking dagelijks beter communiceren. Nexans moest het bestaande netwerkinfrastructuur standaardiseren en stroomlijnen. Elke lan van de verschillende entiteiten was samengesteld uit allerhande soorten bekabeling van diverse leveranciers. Het was van belang om alles te standaardiseren over de 180 locaties en tegelijkertijd voldoende bandbreedte te garanderen.

Het vernieuwde kabelnetwerk zorgt voor een rendabele en toekomstgerichte ondersteuning van de nieuwste digitale toepassingen, een verminderd energieverbruik, een snelle verbindingen tussen de campusgebouwen en ruim ingeloste behoeftes in bandbreedte. Het netwerk verbindt op een efficiënte manier 180 locaties over het hele land. Kentalis vertrouwt voortaan op een PoE gebaseerde lan-oplossing, met Lanmark-6A, Lanmark-7A shielded cabling system en Lanmark-OF OM3-glasvezel met SC-connectiviteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4508210). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.