Managed hosting door True

OneXS laat Dunamare via Microsoft Lync bellen

 

Dunamare

De Dunamare Onderwijsgroep gaat gebruikmaken van de sip-trunk-oplossing OneConnect van telecomleverancier OneXS. De OneXS-sip-trunk maakt het mogelijk dat Microsoft Lync zonder extra hardware kan worden aangesloten op het telefoonnetwerk. Via één verbinding met de buitenwereld worden zowel telefonie als video gecombineerd. Met de nieuwe oplossing bellen de 22 schoolvestigingen kosteloos binnen de onderwijsgroep. Buiten de instelling wordt er voordelig via voice over ip gebeld.

Bij het vervangen van de hardware-infrastructuur in 2010 heeft Dunamare besloten alle ict-gerelateerde zaken uit te besteden. De onderwijsgroep was ontevreden over de vorige telefonieleverancier en besloot over te stappen op OneXS. Deze telecomleverancier werd aangesteld vanwege het advies over de technische koppeling tussen de telefoonverbinding en de infrastructuur van de interne telefonie. 

Sip is de opvolger van isdn. Met een sip-trunk kunnen organisaties hun telefoonverkeer combineren met bijvoorbeeld de internetverbinding, waardoor een aanmerkelijke kostenbesparing gerealiseerd kan worden. Ook biedt een sip-trunk de mogelijkheid om gebruik te maken van Microsoft Lync. Hiervoor wordt er samengewerkt met Wortell, leverancier van Microsoft Lync. Na de afgeronde pilot-fase heeft Dunamare een tweejarige overeenkomst met OneXS gesloten.

Dunamare Onderwijsgroep

Dunamare Onderwijsgroep is een decentrale onderwijsorganisatie in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Kennemerland. Verspreid over 22 scholen werken 1750 medewerkers. Er zitten ongeveer 12.500 leerlingen op de school. De scholen liggen in het gebied tussen de zeehaven IJmuiden en de luchthaven Schiphol. De onderwijsgroep omvat alle schoolsoorten in het voortgezet onderwijs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4505214). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.