Managed hosting door True

Nieuwe strategie Memory Stick

 

Fabrikant Sony meldt de introductie van een geheel nieuwe generatie Memory Sticks, de Memory Stick PRO, die voldoet aan de uiteenlopende vereisten voor het komende breedbandtijdperk.

Sinds de introductie van de Memory Stick in het najaar van 1998 is het product van een opslagmedium geëvolueerd tot een netwerkmedium dat toepassing vindt in een groot aantal productcategorieën, uiteenlopend van digitale camera’s, pc’s, pda’s, printers, draagbare audiospelers, in-car componenten, tv-toestellen en multimediaterminals. In oktober 2002 bedroeg het totale aantal verkochte Memory Sticks 30 miljoen. Er waren op dat moment al meer dan 30 miljoen met Memory Stick compatibele apparaten over de toonbank gegaan. Nu de Memory Stick binnen de elektronica-industrie snel aan populariteit wint dankzij de mogelijkheid met één enkel medium informatie uit te wisselen tussen verschillende apparaten, komt Sony met verbeteringen die de gebruiksvriendelijkheid en brede compatibiliteit waarborgen. Als onderdeel van deze strategie is de Memory Stick met Memory Select-functie ontwikkeld, die een hogere capaciteit biedt aan de huidige gebruikers van Memory Stick-media. De Memory Stick met Memory Select-functie heeft twee geheugeneenheden van 128MB, die door de gebruiker kunnen worden geselecteerd door middel van een mechanische schakelaar op het medium. De geheugeneenheden kunnen worden gebruikt om gegevens van uiteenlopende aard, zoals zakelijke en privé-informatie, in afzonderlijke categorieën onder te brengen. Omdat de Memory Stick met Memory Select-functie een basiscapaciteit heeft van 128MB, is deze volledig compatibel met de huidige en toekomstige met Memory Stick compatibele apparatuur. Door zijn grotere opslagcapaciteit en extra functionaliteit biedt de Memory Stick met Memory Select-functie een verbeterde gebruiksvriendelijkheid. De eerste 256MB Memory Stick met Memory Select-functie en twee geheugeneenheden van 128MB komt dit voorjaar op de markt. Er wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van Memory Sticks met Memory Select-functie en een capaciteit van 512MB of hoger en meer dan twee geheugeneenheden van 128MB. Ook wordt nagedacht over de integratie van de Magic Gate-technologie voor auteursrechtelijke bescherming in de Memory Stick met Memory Select-functie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.