Managed hosting door True

Datahouse ziet iets in paprikadatacenter

 

Aanbieder van lokale datacenterdiensten Datahouse in Alkmaar is in gesprek met energieleverancier ECW in de Wieringermeer over de bouw van een nieuw datacenter op het bedrijventerrein Agriport A7. Dit vertelt ceo Salvatore Fiorenza van Datahouse. Eerder was er een plan van Parthenon Data Centres voor een datacenter dat draait op elektriciteit die wordt opgewekt in groentekassen. Die plannen zijn inmiddels in de ijskast gezet.

‘Het is een mooi project', zegt Datahouse-ceo Salvatore Fiorenza. Het bedrijventerrein Agriport A7 heeft een eigen aansluiting op het hoogspanningsnet van Tennet, waarmee de elektriciteitsvoorziening wordt geborgd op het moment dat de kassen van de tuinders even geen elektriciteit leveren. Het datacenter levert zijn warmte terug aan de tuinders, waardoor deze kunnen besparen op stookkosten. ‘Ik onderzoek nu of zo'n datacenter past in mijn strategie', zegt Fiorenza.

Datahouse is volgens eigen zeggen op basis van exclusiviteit in gesprek met energieleverancier ECW en Agriport A7. ‘Wij werken nu aan een business case en kijken in samenwerking met Provincie Noord-Holland of wij in dit datacenter de it-systemen van drie grote gemeenten in de regio zouden kunnen onderbrengen.' Het liefst zou Fiorenza rondom het datacenter ook een zogeheten campus willen bouwen waar innovatieve ict-bedrijven onderdak kunnen vinden.

Groeiende vraag

Datahouse beschikt nu over zes locaties in Nederland en één in België. Het bedrijf levert datacenterdiensten aan bedrijven, overheden en zorgverleners in de directe omgeving. Het bedrijf ziet een groeiende vraag naar zijn dienstverlening.

Onlangs ontdekte Computable na een rondgang langs betrokken partijen dat het geplande datacenter van Parthenon Data Centres er voorlopig niet gaat komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4494121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.