Managed hosting door True

Belg geeft leiding aan Imation in Europa

 

Dataopslag- en beveiligingsleverancier Imation heeft Luc Gheysens benoemd tot algemeen directeur van de Europese activiteiten. Gheysens heeft als opdracht de strategie van Imation - groei van schaalbare opslagoplossingen en audio/video-informatieproducten - in Europa succesvol uit te voeren. De nieuwe topmanager zetelt in het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp.

Gheysens heeft bijna dertig jaar ervaring in de dataopslagindustrie. Tot voor kort was hij in dienst van Oracle/Sun Microsystems, waar hij leiding gaf aan de verkoop van opslagsystemen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voordat hij bij Oracle startte, bekleedde Gheysens managementfuncties bij Nextiraone, Software AG en Lernout & Hauspie Speech Products. Hij begon zijn loopbaan bij IBM.

Verandering

Imation is de afgelopen jaren druk doende geweest met het vernieuwen van zijn producten- en dienstenportfolio. Het bedrijf wil zich presenteren als een aanbieder van oplossingen in plaats van een opslaghardwarebedrijf. Daarvoor nam het diverse bedrijven over zoals Prostor Systems (diskgebaseerde back-uptechnologie), Ironkey (beveiliging van mobiele gegevens en online toegang), Encryptix (versleutelingtechnologie) en MXI (producten voor authenticatie, identiteitsbeheer en encryptie).

Gheysens noemt als sterke punten van zijn nieuwe werkgever naast de 'buitengewoon gefocuste strategie' het pan-Europese verkoopkanaal en de grote naamsbekendheid van Imation met handelsmerken als Imation, Memorex, Xtrememac, Dataguard en, in licentie, TDK Life on Record (TDDK) en RDX (Tandberg Data). De wortels van het Amerikaanse Imation gaan terug tot de jaren vijftig. Op basis van de door het toenmalige moederbedrijf 3M ontwikkelde opslagtechnologie werd gestart met de productie van magnetische tapegeheugens. In 1996 splitste Imation zich af van 3M.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4483900). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.