Managed hosting door True

SIDN vernieuwt netwerkinfrastructuur met Juniper

 

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft zijn gehele netwerkinfrastructuur vernieuwd met core routers, switches en firewalls van netwerkleverancier Juniper Networks. SIDN is verantwoordelijk voor de administratie en het beheer van alle .nl-domeinen. Alles bij elkaar heeft SIDN ongeveer zestig servers draaien voor bijna vijf miljoen .nl-domeinen.

Het productienetwerk van SIDN is verspreid over drie locaties: twee in Arnhem en één in Ede. Die zijn verbonden via een driehoek van eigen glasvezels. Deze vezels zijn voor het transport van zowel ethernet- als fiber channel-verkeer. De core routers en firewalls zijn van Juniper Networks, net als de switches en firewalls voor het kantoornetwerk. Op de uplink-verbindingen naar het internet worden tevens load balancers van F5 Networks ingezet.

Juniper Networks speelt een centrale rol in de nieuwe netwerkinfrastructuur. De oplossingen van Juniper Networks zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de telecomsector, waardoor het extra belangrijk is om geen downtime te hebben. Bovendien is alles gebaseerd op dezelfde versie van het relatief eenvoudige netwerkbesturingssysteem JunOS.

SecureLink

‘Tot een jaar geleden hadden wij meerdere leveranciers', zegt ict-directeur van SIDN Cees Toet. ‘Dat maakte het beheer niet altijd even makkelijk. Vooral aanpassingen in onze infrastructuur leverden problemen met de interoperabiliteit op. Vandaar dat wij eind 2010 een aantal offertes hebben aangevraagd om onze hele infrastructuur te vervangen, inclusief de kern. Wij zijn begonnen met de core firewalls. Die deden niet wat wij verwachtten en wat ons beloofd was. Daarom wilden wij ook met een nieuwe leverancier in zee. Inmiddels is die transitie bijna helemaal afgerond door systeemintegrator SecureLink.'

‘Het gebeurt niet vaak, dat een organisatie in één keer alles vervangt', zegt Computable-expert en salesmanager bij SecureLink Marco Barkmeijer. ‘Zeker niet in combinatie met de overstap naar een nieuwe leverancier en dienstverlener. De systemen die SIDN gebruikte waren end-of-life en ondersteunden geen IPv6 en Power over Ethernet (PoE). SIDN heeft nu de allernieuwste systemen staan. Daarmee hebben zij de beste functionaliteit in huis, met een minimum aan beheer. SIDN kan weer jaren vooruit.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4462879). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.