Managed hosting door True

ICTroom bouwt nieuwe datacenter NovaData

 

Ict-dienstverlener ICTroom heeft voor de in Eindhoven gevestigde it-leverancier NovaData een nieuw datacenter gebouwd. NovaData levert it aan organisaties waar dit geen core business is, zoals organisaties in de gezondheidszorg. ICTroom bouwde voor het bedrijf, op basis van ICTroom Flex, een schaalbaar datacenter, dat van brandblusinstallatie tot noodstroomoplossing als benchmark kan worden beschouwd.

NovaData wilde een eigen, schaalbaar datacenter hebben, omdat steeds meer opdrachtgevers van het bedrijf verwachten dat de hardware en software op afstand worden beheerd en actief cloud computing wordt ingezet. Door gebruik te maken van de glasvezelinfrastructuur in Nederland kan dat ook en door veel activiteiten centraal in een datacenter onder te brengen, betekent dat doorgaans voor de opdrachtgever een flinke besparing.

Algemeen directeur van NovaData Bert Verhoeff is trots op zijn nieuwe datacenter en draagt dit ook graag uit. ‘In veel bedrijven wordt het datacenter in een hoekje weggestopt, maar ik wil het juist laten zien. Daarom heb ik gekozen voor een glazen wand met led-verlichting. Iedereen kan bij binnenkomst vanuit onze receptie zo naar binnen kijken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4444751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.