Managed hosting door True

Western Digital voltooit overname Hitachi GST

 

Handen schudden

Western Digital heeft een jaar na dato de overname van Hitachi Global Storage Technologies afgerond. Het uiteindelijke overnamebedrag viel een half miljard hoger uit dan het bod van 4,3 miljard dollar vorig jaar. Dit gat is gedicht met een kortlopende financiering door middel van een doorlopend krediet.

Bovenop het doorlopende krediet heeft Western Digital een lening afgesloten van 2,3 miljard dollar. Het uiteindelijke overnamebedrag van 4,8 miljard dollar bestaat uit een bedrag van 3,9 miljard dollar in contanten en negenhonderd miljoen dollar aan aandelen. Western Digital heeft nu 25 miljoen gewone aandelen in handen. Hitachi heeft op zijn beurt weer 10 procent van de Western Digital-aandelen in handen.

Volle dochterondernemingen

Western Digital en Hitachi Global Storage Technologies hadden in 2011 een gezamenlijke omzet van vijftien miljard dollar. Binnen de nieuwe Western Digital-organisatie opereren beide bedrijven als volle dochterondernemingen van elkaar. De huidige ceo van Western Digital, John Coyne, krijgt ook in de nieuwe organisatie de rol van chief information officer. Steve Milligan wordt president, Tim Leyden chief operating officer en Wolfgang Nickl chief financial officer.

‘Binnen onze nieuwe organisatie gaan we het multibrand-model hanteren dat ook in andere branches succesvol wordt toegepast', aldus John Coyne. ‘Dit betekent dat beide dochterondernemingen met hun eigen merken en productlijnen in de markt zullen concurreren, echter vanuit gemeenschappelijke waarden als het gaat om klanttevredenheid, waardecreatie, winstgevendheid en groei.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4439316). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.