Managed hosting door True

Apple iPad 3 laat vorige versies 'verbleken'

 

Apple heeft het iPad-portfolio uitgebreid met een derde-generatie tablet, die de vorige edities volgens het hardwarebedrijf laat verbleken. De iPad 3 wordt gekenmerkt door een nieuw Retina-display, een nieuwe A5X quadcore-chip en een 5 megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van kwaliteitsfoto's en 1080p HD-video-opnamen.

Het Retina-display van de nieuwe iPad heeft vier keer zoveel pixels als het display van iPad 2. De dichtheid is zo groot dat het menselijk oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden. Het Retina-display met 3,1 miljoen pixels heeft meer dan een miljoen pixels meer dan een hd-tv. Films kunnen nu met volledige 1080p HD-resolutie worden bekeken, voor een kijkervaring die door geen enkel ander mobiel apparaat wordt geëvenaard.

A5X en iSight

De A5X-chip met quad core-processor is speciaal door Apple ontworpen voor een hogere reactiesnelheid. De A5X, die de grafische prestaties van de A5-chip verdubbelt, verbetert de balans tussen prestaties en efficiënt energieverbruik. Gebruikers kunnen hierdoor de soepele Multi-Touch-interface, realistische games, diepte-effecten en de lange gebruiksduur van de batterij waar iPad om bekendstaat beter ervaren.

De 5 megapixel iSight-camera met verbeterde optische technologie zorgt voor mooie foto's en ondersteunt video-opnamen in Full HD. Dankzij de achtergrondverlichting kun je ook bij weinig licht realistische foto's maken, terwijl de nieuwe beeldstabilisatiefunctie een einde maakt aan de schokkerige beelden die zo kenmerkend zijn voor video's die met een mobiel apparaat zijn gemaakt. Met de ingebouwde Foto's-app kun je foto's op het Retina-display van iPad bekijken en ze vervolgens bewerken en eenvoudig delen.

iPad 2 goedkoper

'De nieuwe iPad herdefinieert het apparaat dat Apple minder dan twee jaar geleden heeft ontwikkeld en biedt mensen de indrukwekkendste ervaring die ze ooit met technologie hebben gehad', aldus Philip Schiller, senior vice president wereldwijde productmarketing van Apple in zijn toelichting op de presentatie van de nieuwe tablet. 'Het display van de nieuwe iPad heeft een resolutie van 3,1 miljoen pixels, de hoogste resolutie die ooit op een mobiel apparaat is gebruikt, voor haarscherpe tekst en ongelooflijk gedetailleerde foto's en video's.'

De komst van de iPad 3 heeft ook gevolgen voor de iPad 2. Deze wordt namelijk aanmerkelijk goedkoper. De basisconfiguratie van deze tablet gaat nu voor minder dan vierhonderd euro over de toonbank.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4437941). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.