Managed hosting door True

Cisco en NetApp helpen klant naar Microsoft-cloud

 

Cisco en NetApp kondigen samen de beschikbaarheid aan van een Cisco Validated Design (CVD) voor de gedeelde it-infrastructuur met FlexPod en de privé-cloud van Microsoft. De FlexPod-oplossing is onderdeel van een reeks aan oplossingen die Cisco en NetApp gezamenlijk op de markt brengen met ondersteuning van Microsoft.

De nieuwe FlexPod-oplossing, gevalideerd met de Microsoft privé-cloud, is gebouwd op een referentiearchitectuur die vorig jaar werd aangekondigd. Deze oplossing is ontworpen om de installatietijd van infrastructuur en applicaties te verminderen terwijl meer fysieke en virtuele resources kunnen worden ingezet. Een demonstratie van de oplossing is te krijgen in een aantal Microsoft Technology Centers (MTC's) wereldwijd.

Onderdelen oplossing

De nieuw gevalideerde, gedeelde it-infrastructuur met FlexPod is onderdeel van het Private Cloud Fast Track-programma van Microsoft. De oplossing bestaat uit Cisco UCS-servers, Cisco-netwerkswitches, NetApp Unified Storage-systemen, draaiend op Data Ontap-software en de Microsoft Private Cloud Fast Track-architectuur met Windows Server 2008 R2 en System Center.

FlexPod is gebaseerd op een ontwerpgids voor een geprevalideerde architectuur waarin netwerken, computing en storage worden gecombineerd binnen een gedeelde it-infrastructuur en waarin meerdere applicaties en workloads worden ondersteund, zodat klanten sneller en eenvoudiger kunnen overstappen naar de cloud. De flexibele, schaalbare, gedeelde it-infrastructuur is vooraf getest om het installatierisico te verkleinen, de datacenterefficiency te verhogen en een flexibele it-infrastructuuromgeving te realiseren waarin een Microsoft privé-cloud kan worden ingericht.

ITaaS

Om businesswaarde te realiseren gaat de met Microsoft privé-cloud gevalideerde FlexPod-oplossing verder dan virtualisatie. De oplossing biedt gedetailleerd inzicht in applicaties en vereenvoudigt de overgang naar 'It as a Service' (ITaaS). Met het platform kunnen klanten hun it-resources organiseren zodat zij applicaties als diensten kunnen bieden, problemen snel kunnen oplossen, de uptime kunnen verhogen en aan de vereiste serviceovereenkomsten kunnen voldoen.

De FlexPod-oplossing wordt ingezet in diverse MTC's wereldwijd. Klanten kunnen ervaren hoe Microsoft System Center met Windows Server Hyper-V werkt op de gedeelde FlexPod-infrastructuur. Partners en klanten hebben direct toegang tot FlexPod-implementaties en kunnen schakelen met technologiedeskundigen van Cisco, Microsoft en NetApp door middel van briefings, architectuurontwerpsessies en ‘proof-of-concept'-overeenkomsten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4431698). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.