Managed hosting door True

Dell breidt uit met vijf oplossingen

 

Dell komt met vijf nieuwe en uitgebreide oplossingen binnen zijn huidige portfolio. Virtual Network Architecture is een aanvulling op de server- en storage-oplossingen, vStart for Dell Private Cloud is een uitbreiding op het onlangs aangekondigde virtualisatieplatform vStart, twee oplossingen binnen Dell Desktop Virtualization moeten het pc-beheer vereenvoudigen en de beveiliging optimaliseren en de Dell Quickstart Data Warehouse Appliance helpt middelgrote ondernemingen met hun business intelligence.

De Virtual Network Architecture (VNA) van Dell voorziet klanten van een open framework voor het virtualiseren, automatiseren en inrichten van netwerkdiensten binnen datacenters, campusomgevingen en filialen. De VNA omvat een integraal 10 GbE-framework met 10 GbE top-of-rack en gedistribueerde 10/40GbE core fabrics. De virtualisatietechnologie van het overgenomen Force10 Networks zorgt ervoor dat de soort of lengte van de bekabeling niet meer uitmaakt en creëert flexibele netwerken.

vStart for Dell Private Cloud

Dell kondigt ook vStart for Dell Private Cloud aan, een oplossing waarmee bedrijven snel hun eigen private cloud kunnen implementeren. vStart for Dell Private Cloud helpt bedrijven om sneller applicaties en ict-diensten aan gebruikers aan te bieden. Hiertoe biedt het een geconvergeerde, kant-en-klare, schaalbare infrastructuuroplossing die is opgebouwd uit de nieuwe twaalfde generatie PowerEdge-server-, storage-, netwerk- en beheercomponenten. Deze virtualisatietechnologie is door Dell uitgebreid met de Boomi-techniek zodat een geoptimaliseerde cloud-omgeving kan worden ontwikkeld.

Dell Desktop Virtualization

De Dell Desktop Virtualization-oplossingen helpen klanten om het beheer van pc's te vereenvoudigen en de beveiliging te optimaliseren. Dell komt met twee oplossingen voor desktopvirtualisatie: Desktop Virtualization Solution Simplified en Desktop Virtualization Solution Enterprise. Desktop Virtualization Solution Simplified omvat een geïntegreerde appliance die kant en klaar is geconfigureerd met software- en hypervisor-componenten. Deze appliance maakt een einde aan de kosten en complexiteit die traditioneel gepaard gaan met het gebruik van kleinschaliger oplossingen voor desktopvirtualisatie.

Desktop Virtualization Solution Enterprise biedt schaalbaarheid tot duizenden gebruikers van virtuele desktops en reduceert de investeringskosten. Hierdoor kunnen bedrijven op basis van beide oplossingen al met implementaties vanaf vijftig werkplekken van start gaan.

Dell Quickstart Data Warehouse Appliance

Dell komt ook met de Dell Quickstart Data Warehouse Appliance. Deze oplossing helpt middelgrote ondernemingen en gebruikers op een afdeling om gegevens op eenvoudige wijze te organiseren, op te vragen en te analyseren. Op deze manier kunnen ze business intelligence inzetten om beter gefundeerde beslissingen te nemen. De data warehousing-appliance is gebaseerd op de nieuwe Dell PowerEdge-servers en Microsoft SQL Server 2012. Voor de gegevensintegratie zal gebruik worden gemaakt van Dell Boomi, een applicatie die ook integratie tussen private en public cloud mogelijk maakt.

Beschikbaarheid

De virtual Network Architecture is reeds beschikbaar. vStart for Dell Private cloud zal in het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn. Dell Desktop Virtualization Solution Simplified is vanaf 12 april 2012 onder andere verkrijgbaar in Nederland. Dell Desktop Virtualization Solution Enterprise volgt op17 april in onder andere Nederland. De Dell Quickstart Data Warehouse Appliance tot slot bevindt zich momenteel in de bètafase en zal in het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn. Deze bi-oplossing is vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt waar datawarehousing een enorme toevlucht neemt. De bi-appliance zal ook in Europa verkrijgbaar zijn, maar daarin zullen niet alle elementen zitten die in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4430194). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.