Managed hosting door True

Dell komt met nieuw PowerEdge-serverportfolio

 

Hardwarefabrikant Dell heeft een nieuwe generatie PowerEdge-servers aangekondigd. Het gaat om zeven nieuwe machines die hoge capaciteit leveren, schaalbaar zijn, efficiënt met virtualisatie omgaan en speciaal ontwikkeld voor het kleinbedrijf en remote offices.

De R820, R720xd en C6220 brengen meer capaciteit en zijn volgens Dell ‘hyper scalable'. De R620, R720 en M620 moeten vooral virtualisatie-efficiency realiseren. De T620 komt er voor de onderkant van de markt. Het gaat om de twaalfde generatie PowerEdge-servers die als blade, rack en losse kast geleverd worden. De nieuwe servers kunnen samenwerken met Dell's storage- en netwerkproducten.

Express Flash en CacheCade

Met de nieuwe PowerEdge-lijn wil Dell het draaien van bedrijfskritische applicaties optimaliseren. Het hardwarebedrijf claimt sneller waarde te kunnen toevoegen aan ongestructureerde data. Dell introduceert hiervoor Express Flash. Dit is een ‘hot swappable' PCI express solid state disk die direct op de server aangesloten kan worden. Dell beweert dat hiermee 10,5 keer meer Microsoft SQL Server-transacties per seconde gedraaid kunnen worden dan met hdd-opslag. Ook komt Dell met CacheCade. Dit is een dataversneller die 28 keer sneller queries uit Oracle-databases kan halen.

De nieuwe PowerEdge-servers krijgen ook functionaliteiten mee waarmee essentiële systeembeheertaken gestroomlijnd en geautomatiseerd kunnen worden. Er zou aanzienlijn tijd bespaard kunnen worden op enginering-tijd en vaste procedures. Daarnaast zou hierdoor 43 dagen per jaar bespaard worden op systeemadministratie.

Fresh Air

Ook biedt Dell in het nieuwe PowerEdge-portfolio nieuwe koelingtechniek die de energiekosten positief beïnvloeden. Met Dell fresh air IT blijft het datacenter beduidend koeler terwijl de energiekosten met 15 procent afnemen. De producten die hiermee zijn uitgerust, zijn bestand tegen hogere temperaturen waardoor de levensduur wordt verlengd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4420212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.