Managed hosting door True

Legrand neemt Aegide Group uit Veghel over

 

Legrand, een Franse leverancier van laagspanningsinstallaties en datanetwerken, heeft de Veghelse Aegide Group en zijn onderdelen Minkels, Cortexon, Vaultex en DCS overgenomen. Aegide is actief in het fabriceren van behuizingen voor ict-infrastructuren en koeling- en monitoringsystemen. Bij Aegide werken in totaal 170 mensen, verspreid over kantoren in Nederland, België. Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland. Legrand is in Nederland bekend als Van Geel en is gevestigd in Boxtel.

Legrand, dat op de ict-markt kabelmanagementoplossingen, modulaire ups'en, railkokers, beveiligingsystemen, schakelkasten en oplossingen op het gebied van datacomconnectiviteit levert, beschouwt de overname van Aegide als een aanvulling op zijn activiteiten voor de markt van datacentra.

Gery Morssinkhof, de chief executive officer van Aegide, heeft zijn functie overgedragen aan Jeroen Hol, oud-commercieel directeur van Aegide. Morssinkhof blijft als adviseur van Legrand wel betrokken bij het bedrijf. In 2011 realiseerde het bedrijf een omzet van 36 miljoen euro.

Het Franse Legrand is als elektroproducent een wereldspeler op het gebied van woningautomatisering, schakelinrichtingen en kabeldraagsystemen. Die laatste wordt vooral geproduceerd in Boxtel, waar 150 mensen werken (het onderdeel Van Geel). Legrand is gevestigd in 180 landen en behaalde in 2011 een omzet van 4,25 miljard euro. Er werken ruim dertigduizend mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4420146). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.