Managed hosting door True

'Big five' domineert Nederlandse storagemarkt'

 

De Nederlandse storagebranche wordt gedomineerd door de vijf grootste spelers. HP, NetApp, EMC, Dell en IBM hebben maar liefst 91 procent van de markt in handen. Dit blijkt uit cijfers van Computer Profile. Het onderzoeksbureau wijt de verzadigde markt aan alle grote overnames die er de afgelopen tijd zijn gedaan in de wereldwijde storagemarkt.

Computer Profile analyseerde de oplossingen voor storage area network (san), network attached storage (nas) en direct attached storage (das) van 1500 Nederlandse bedrijfsvestigingen met minimaal honderd medewerkers. Hierin kwamen de namen van HP, NetApp, EMC, Dell en IBM steevast naar voren. Het onderzoeksbureau schrijft dit volledig toe aan de vele overnames die de afgelopen tijd zijn gedaan. Zo werd Compellent ingelijfd door Dell, nam IBM Storwize onder zijn hoede, verwierf HP zowel Lefthand als 3Par en kocht EMC onder andere Greenplum en Isilon.

Marktanalyse
Computer Profile bracht de volledige Nederlandse storagemarkt in kaart op het gebied van opslagoplossingen, storage area networks en back-up. Lees daarom ook de marktanalyse ‘Golf van consolidatie in storagelandschap'.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4256974). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.