Managed hosting door True

Apple-oprichter Steve Jobs overleden

 

Steve Jobs, oprichter van Apple, is woensdag 5 oktober 2011 in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij is 56 jaar geworden. Jobs kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en moest daardoor zijn baan als ceo opgeven.

Jobs heeft van Apple het meest waardevolle bedrijf van de wereld heeft gemaakt. Jobs richtte op 1 april 1976, samen met Ronald Wayne en Steve Wozniak, Apple op. Steve Jobs was in de jaren zeventig fruitariër (iemand die alleen rauw eetbare vruchten van planten eet) en kwam zo op het idee de firma 'Apple' te noemen. Het grote succes begon in 1984 met de eerste Macintosh-pc's. In 1997 stond het bedrijf aan het randje van de afgrond, maar met een investering van 150 miljoen Amerikaanse dollars (van Microsoft) werd Apple weer op de been geholpen. Op 11 augustus 2011 was Apple bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen ook al het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. De beurswaarde van het technologieconcern kwam toen uit op ruim 337 miljard dollar.

Bij Jobs (1955) werd in 2004 pancreaskanker (kanker in de alvleesklier) vastgesteld. In 2009 bleef hij zes maanden weg van zijn werk, onder meer voor een levertransplantatie. Begin 2011 werd hij weer ziek en Cook nam de zaken toen waar.

Onder Jobs groeide Apple wereldwijd door producten te maken die in trek zijn bij klanten, zoals de iPhone, iPad, Macbook, het OS X-besturingssysteem en de iLife, iWork en andere software. Muziekliefhebbers gebruiken iPods en de online winkel iTunes. Op 12 oktober 2011 komt het cloudopslagplatform iCloud beschikbaar.

Jobs werd in 1955 geboren als zoon van Joanne Carole Schieble en de Syrische student Abdulfattah Jandali. Zijn volledige naam is Steven Paul Jandali. Hij werd namelijk geadopteerd door Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian uit Mountain View die hem Steven Paul noemden. Steve Jobs was getrouwd en heeft drie kinderen. Uit een vorige relatie heeft hij ook nog een dochter, die naar verluidt haar naam gaf aan de voorloper van de Mac (Lisa).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209623). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.