Managed hosting door True

Nieuwe Unisys-servers met Itanium 2

 

Unisys Corporation heeft drie nieuwe ES7000-servers geïntroduceerd die voorzien zijn van de nieuwe Intel Itanium 2-processors.

De nieuwe serie servers omvat de ES7000/460, het eerste hybride systeem dat zowel de Itanium 2-processor als de Intel Xeon-processor MP ondersteunt in dezelfde unit in een rack.

De nieuwe ES7000-servers bieden klanten die hun besturingssysteem willen standaardiseren op Microsoft Windows, Red Hat Enterprise Linux of Novell SUSE Linux Enterprise Server twee maal zoveel verwerkingscapaciteit en geheugen als eerdere ES7000-servers met Itanium 2-processors. Door innovatie op het gebied van de ES7000 en verbeteringen in processortechnologie en softwareapplicaties, heeft Unisys een alternatief ontwikkeld voor bedrijfskritische oplossingen - oplossingen die eerder aangewezen waren op kostbare, op RISC-gebaseerde systemen.

De nieuwe ES7000-servers omvatten tevens nieuwe uitbreidingen op de Sentinel-beheersoftware en migratietools waarmee klanten kunnen overstappen naar kosteneffectieve high-end systemen die gebaseerd zijn op standaardtechnologie. Met Sentinel kunnen klanten verschillende applicaties, waaronder SQL en Oracle-databases, beheren en consolideren.

‘De combinatie van Unisys-technologie met de nieuwe Intel Itanium 2-technologie is een belangrijke toevoeging aan het marktsegment en biedt klanten wat ze willen: een krachtige omgeving tegen een economisch verantwoorde prijs,’ zegt Richard Dracott, general manager enterprise marketing & planning bij Intel. ‘Unisys heeft al zijn expertise op het gebied van zakelijke systemen gebundeld om migratie te vereenvoudigen. De nieuwe ES7000-modellen en de nieuwe software maken het makkelijker voor klanten om de stap te maken naar Itanium 2-platformen en af te stappen van proprietary, op RISC gebaseerde systemen.’

De nieuwe ES7000/460 is een hybride server met de Intel Itanium 9M-processor. Dit systeem zorgt voor lagere kosten en betere prestaties en stelt klanten in staat te profiteren van de schaalbaarheid van Itanium 2. Het systeem bevat maximaal 32 Xeon MP-processors en 16 Itanium 2-processors op een totaal van 48 processors. 32-bit en 64-bit applicaties zijn direct op de server te draaien. Dit leidt tot snellere toegang tot informatie en een eenvoudige transitie naar bedrijfsbrede inzet van op Itanium 2 gebaseerde systemen. De ES7000/460 is tevens bij uitstek geschikt voor het inzetten van meerlagige bedrijfstoepassingen waaronder SAP, PeopleSoft en Siebel, waarbij 32-bit bedrijfsapplicaties en 64-bit databases snel geïmplementeerd kunnen worden en op economisch wijze gezamenlijk beheerd kunnen worden.

Unisys heeft verder uitbreidingen geïntroduceerd op zijn databasemanagement-softwareoplossing Application Sentinel for SQL Server. Application Sentinel for SQL Server 2.0 met 64-bit ondersteuning biedt mogelijkheden voor diagnose en optimalisatie. Daardoor kan de doorvoersnelheid tot 40 procent verbeterd worden, terwijl de responsetijd met 20 procent en het processorgebruik met 25 procent teruggebracht kan worden. Versie 2.0, die beschikbaar is op 32-bit en 64-bit Windows-partities van ES7000-systemen of ClearPath Plus-servers, verbetert tevens de prestaties van business intelligence-applicaties door nieuwe ondersteuning voor OLAP-implementaties en trendanalyses.

‘Unisys is toonaangevend geweest in het bieden van op Intel gebaseerde systemen voor bedrijfskritische toepassingen,’ zegt Chander Khanna, vice-president systems & technology bij Unisys. ‘Constante innovatie in de Unisys-laboratoria heeft ons in staat gesteld om nieuwe platforms en beheersoftware te bieden die inspelen op de belangrijkste zorgen van IT-managers en directies: betere prestaties tegen lagere kosten.’

De nieuwe ES7000-servers completeren het aanbod van Unisys 64-bit ES7000-servers, dat nu modellen met 4, 8, 16 en 32 processors omvat. Alle modellen zijn per direct beschikbaar met de nieuwe Intel Itanium 2-processors, Microsoft Windows Server 2003, Red Hat Enterprise Linux of Novell SUSE Linux Enterprise Server, en de nieuwe uitbreidingen op de Sentinel-beheersoftware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/400148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.