Managed hosting door True

ITAA-werknemers slepen i3 Groep voor rechter

 

Drie werknemers van dataopslagleverancier ITAA hebben een kort geding aangespannen tegen i3 Groep. ITAA werd op 31 mei 2010 overgenomen door i3 Groep. De werknemers werden onlangs ontslagen nadat ITAA op 8 februari failliet werd verklaard. i3 Groep beweert dat de ITAA-werknemers nooit formeel zijn overgegaan naar i3 Groep. De drie werknemers bestrijden dat. Volgens deze drie werknemers waren zij in dienst bij i3 Groep en eisen daarom hun loon en bonussen op.

Het kort geding vond vrijdagochtend 25 maart 2011 plaats in de rechtbank van Utrecht. Daar waren alle drie de ex-medewerkers van ITAA met hun advocaat aanwezig. i3 Groep kwam langs met directeur Henk van der Bruggen, vergezeld met zijn financieel directeur, hr-manager en advocaat.

De advocaat van i3 Groep zegt dat de drie werknemers onder ITAA vallen en niet onder i3 Groep. ITAA is volgens de advocaat nooit een onderdeel geweest van i3 Groep. Er was volgens deze raadsvrouw geen ‘effectieve overname' van ITAA. Er was wel sprake van ‘een vermeende overgang', die niet is afgerond. De ITAA-werknemers werden ‘uitgeleend' aan de i3 groep. Daarom kunnen de drie werknemers van i3 Groep geen aanspraak  maken op baangarantie, loon en bonussen, zo betoogt de advocaat van i3 Groep.


Kat in de zak
Daarnaast bestrijdt de advocaat dat i3 Groep omzetten van ITAA zou hebben afgeroomd ten gunste van i3 Groep, zoals de drie ex-werknemers van ITAA beweren. i3 Groep heeft voor 1,2 miljoen euro ITAA overgenomen en nog eens 600.000 euro extra uitgetrokken voor bijkomende kosten. ITAA had te maken met financiële tegenslagen en liep inkomsten mis doordat er minder werd verkocht, aldus de advocaat van i3 Groep.

Uiteindelijk leidde dat tot het faillissement van ITAA. Directeur Henk van der Bruggen beaamde de stelling van de rechter dat i3 Groep met ITAA een kat in de zak heeft gekocht. Hij moest na het faillissement van ITAA nog eens een half miljoen euro betalen voor de overname. Nu is ITAA onderdeel van i3 Groep en één medewerker van ITAA is meegegaan. Andere werknemers hebben werk gevonden bij SLTN, BPSolutions en andere organisaties.

IBM Partnerworld
De drie ex-werknemers van ITAA beweren namens hun advocaat dat ze wel degelijk onderdeel uitmaken van de i3 Groep. Zij hebben verondersteld dat ITAA na de overname op 31 mei 2010 onderdeel is geworden van i3 Groep. Zo zijn de IBM-certificaten uit het IBM Partnerworld-programma van ITAA overgegaan naar i3 Groep. IBM heeft hier medewerking aan verleend. Daarnaast werkten de ITAA-medewerkers ook in het kantoor van i3 Groep en werden i3 Groep-visitekaartjes gebruikt. Zij werkten zowel voor ITAA-klanten als voor klanten van i3 Groep, zoals de ABN Amro, Gemeente Den Bosch en verzekeringsbedrijven CZ en ASR. Daar werden grote (storage)orders binnengehaald.

Een ex-medewerkster citeerde verder een brief van de financieel directeur van i3 Groep dat ITAA en i3 Groep als één bedrijf verder gaat. Daarnaast heeft i3 Groep in een persbericht geschreven dat de overname ging om mensen binnen te halen die knowhow van IBM hebben. Dat betekent volgens de advocaat van de drie ITAA-medewerkers dat ze definitief zijn overgegaan naar i3 Groep.

Grimmig en onbeschoft
Uit het kort geding komt naar voren dat het niet meer botert tussen de drie werknemers en het management van i3 Groep. De advocaat van i3 Groep sprak van ‘grimmige e-mails' tussen ITAA-medewerkers en managers van i3 Groep. Een ITAA-medewerkster zei tegen de rechter dat ze onbeschoft is behandeld door managers van i3 Groep. Een onderlinge schikking willen beide partijen niet treffen. De rechter doet nu binnen twee weken een uitspraak doen. Dat is rond 8 april 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3854421). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.