Managed hosting door True

Itricity vraagt surseance aan

 

Failliet

Ict-dienstverlener Itricity uit Schiphol-Rijk heeft op 22 maart bij de rechtbank van Haarlem uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast is er ook surseance aangevraagd voor Glidepath, de oude naam van Itricity. Naar verluidt heeft Itricity grote schulden uitstaan, onder andere bij KPN en een aantal andere ict-leveranciers.

Itricity is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe investeerder. Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht nadat investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, bekend als ‘Endeit', zich had teruggetrokken als investeerder van Itricity. Hierdoor kwam de overname van dataopslagspecialist Dataman door Itricity op losse schroeven te staan. Ict-dienstverlener Kender Thijssen had daarna interesse om branchegenoot Itricity over te nemen, maar zag er uiteindelijk vanaf. Wel werken de twee bedrijven samen om klanten te bedienen.


KPN
Naar verluidt heeft Itricity een schulden uitstaan bij onder andere Getronics KPN, Databasement, Belastingdienst, IBM, Inter Access en enkele kleinere partijen. Deze crediteuren hadden van iTricity het voorstel gekregen om akkoord te gaan met een betaling van een deel van de openstaande schulden. Het verzoek was dan om het resterende af te schrijven. Daarna hebben sommige crediteuren hun openstaande vordering omgezet in een direct opeisbare incasso. Nu het bedrijf surseance heeft aangevraagd gaat de bewindvoerder overleggen met de schuldeisers.

Curator
Als bewindvoerder is Bert van Apeldoorn van Smithuijsen Winters en De Vries Advocaten aangesteld. Hij was nog niet bereikbaar voor commentaar, omdat hij volgens het Haarlemse advocatenkantoor de surseance van Itricity aan het bespreken is. Robbert Rosier, directeur van Itricity, was telefonisch niet bereikbaar.

Wel is er een verklaring opgesteld. Er staat onder andere dat 'continuiteit en stabiliteit' is geboden voor de klanten van Itricity. 'Daarom heeft Itricity deze stap gezet om in rust verder te kunnen onderhandelen met diverse partijen. Inmiddels zijn er diverse gegadigden die al vandaag om tafel komen om de verdere stappen te komen bespreken', aldus de verklaring.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3849743). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.