Managed hosting door True

NetApp neemt Engenio van LSI over

 

NetApp

Dataopslagleverancier NetApp koopt voor bijna 350 miljoen euro (480 miljoen dollar) de Engenio externe opslagsystemen van leverancier LSI. Engenio levert hoogwaardige dataopslagomgevingen die worden gebruikt door organisaties die veel data moeten opslaan en bandbreedte nodig hebben. Bijvoorbeeld voor videotoepassingen, zoals data uit beveiligingscamera's.

Tom Georgens, ceo van NetApp, zegt dat tal van organisaties, zoals beveiligingsbedrijven die gebruik maken van camera's en wetenschappelijk instellingen, de ‘block data storage'-technologie van Engenio kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen klanten van NetApp de technologie van Engenio inzetten als ze meer bandbreedte nodig hebben voor het opvragen en opslaan van data. Hierbij worden ‘workloads' van duizenden terabytes per uur via fibre channel (fc)-technologie verwerkt. Bijvoorbeeld videodigitalisering en digitale videobeveiliging.

High performance computing
Georgens benadrukt dat de Engenio externe opslagtechnologie niet wordt verkocht als storage arra network (san)-oplossing. Daarvoor heeft NetApp als de FAS (fabric-attached storage)-oplossing die wordt ingezet voor virtuele infrastructuren. De Engenio block storage-systemen worden gebruikt voor het opslaan van video en andere data in high-performance computing (hpc)-omgevingen. Engenio levert hiervoor de 7900 high-performance system (hps)-oplossing en de 6998 en 4900 midrange platformen.

Engenio wordt door een aantal andere leveranciers in oem-verband verkocht voor server attached en embedded storagetoepassingen. Dat zijn leveranciers als IBM, Dell, SGI, Teradata en Oracle/Sun. NetApp wil gebruikmaken van dit partnernetwerk en ook meer NetApp-oplossingen via dit kanaal verkopen. NetApp verkoopt zelf al in oem-verband zijn dataopslagoplossingen via IBM.

OnStor
NetApp koopt niet de OnStor-nas-technologie die LSI in 2009 aankocht. Dat blijft in handen van LSI dat zich gaat focussen op halfgeleiders voor dataopslagsystemen, zoals raid-adapters (MegaRAID en 3ware) storage controllers, sas-chips en switches, pcie solid-state drive (ssd)-kaarten en software voor direct-attached storage (das).

EMC
Met de overname van Engenio positioneert NetApp zich sterker tegenover rivaal EMC. Deze concurrent is ook bezig zich te laten gelden in opslagsystemen voor video en hpc-markten. Daarvoor nam EMC eind 2010 voor 2,25 miljard dollar Isilon Systems over.

NetApp neemt door de aankoop van Engenio ook 1200 werknemers over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3826334). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.