Managed hosting door True

Vraag naar storagesoftware stijgt

 

In het vierde kwartaal van 2010 nam wereldwijd de vraag naar dataopslagsoftware toe. De omzet in dat kwartaal bedroeg 3,4 miljard dollar, dat is 10,6 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2009. Sterkste groeier was Hitachi Data Systems, gevolgd door EMC. De markt voor storagesoftware zit meer dan een jaar in de lift, aldus onderzoeksbureau IDC.

Leverancier EMC is in het vierde kwartaal van 2010 marktleider, het bedrijf zag zijn omzet met 18 procent groeien naar 866 miljoen dollar. Symantec staat op de tweede plaats en wist slechts 0,1 procent te groeien naar 543 miljoen dollar. IBM is derde speler met een omzet van 443 miljoen dollar. Op nummer vier staat NetApp met een omzet van 312 miljoen dollar. Hitachi Data Systems (HDS) wist een groei te behalen van 47 procent en staat nu op de vijfde plaats met een omzet van op 148 miljoen dollar.


Data protectie & recovery
In 2010 steeg de verkoop van storagesoftware met 10,3 procent naar 12,7 miljard dollar. Dat is meer dan in 2009 toen er sprake was van een groei van 3,2 procent. In 2010 nam de vraag naar beheersoftware voor dataopslaginfrastructuren met 23,6 procent toe. De vraag naar dataprotectie- en recovery-software nam toe met 11,2 procent naar 4,4 miljard dollar.

Storage tiering
Volgens IDC is de markt voor dataopslag na jaren van crisis weer hersteld. Dat is te danken aan nieuwe producten. Ict-afdelingen hebben meer behoefte om informatie veiliger op te slaan en efficiënter te beheren. Volgens Eric Sheppard, research director van IDC's soragesoftware-programma, wordt meer storagesoftware gebruikt voor ‘storage tiering'. Tiered storage maakt het mogelijk om data en applicaties op te slaan op verschillende lagen binnen een storage-omgeving met elk verschillen op gebied van prestaties, kosten en beschikbaarheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3823693). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.