Managed hosting door True

Quanza intensiveert partnership met Dell

 

Quanza Engineering intensiveert de samenwerking met partner Dell. Aanleiding is de uitstekende aansluiting van Dell´s Intel x64 servers bij de behoeften van Quanza's klanten. Tegelijkertijd beweegt Quanza´s andere partner Sun Oracle juist weg van dat Intel-platform, om het zwaartepunt op het merkeigen Sparc-platform te leggen.

Dell staat bekend om kwalitatief hoogwaardige Intel x64 servers en beschouwt dit segment als van strategisch belang. Dell investeert voortdurend in uitstekende producten en biedt een aantrekkelijke prijsstelling. Quanza verwacht voor 2011 dan ook een sterke groei van haar Dell activiteiten. Inmiddels heeft Quanza al ettelijke Dell systemen uitgeleverd en geïmplementeerd. Als Dell Certified Partner is Quanza gecertificeerd voor Enterprise Architecture en als Storage Specialist. Een solide basis om de samenwerking met Dell te intensiveren.

Achtergrond is dat Sun Oracle heeft laten weten geen nadruk meer te leggen op het populaire segment van de x64 servers en de prioriteit voortaan te leggen op de mid-range en high-end (Sparc) oplossingen, database- en applicatie appliances, en storage-oplossingen. De Sparc Enterprise Servers zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik zoals het op grote schaal verwerken van betalingstransacties, maar soms overgespecificeerd voor bijvoorbeeld alleen e?mailverkeer. De strategische verschuiving van Sun Oracle heeft tot gevolg dat het nog wel x64 servers in het assortiment heeft, maar niet veel aandacht besteedt aan een concurrerende prijsstelling. Om haar klanten toch het volledige pakket te kunnen bieden tegen aantrekkelijke prijzen, gaat Quanza de samenwerking met Dell nu intensiveren.

Daarnaast zal Quanza de mid-range en high-end productlijn van Sun Oracle onverminderd blijven voeren en hecht ze zeer aan haar status als Platinum Partner van Sun Oracle. De verlegging van Sun Oracle's strategie verandert hier niets aan, al verwacht Quanza dat het aantal Dell implementaties zal groeien ten koste van de x64 lijn van Sun Oracle. Het logische gevolg van de strategische keuze van Sun Oracle en vooral: in het belang van de klant. Klanten van Quanza kunnen voortaan zelf bepalen of ze een x64 van Sun Oracle kiezen of overstappen naar Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3820413). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.