Managed hosting door True

Avnet distribueert Hitachi Data Systems

 

Hitachi Data Systems benoemt Avnet Technology Solutions Nederland tot distributeur. De aanstelling van de nieuwe distributeur Avnet brengt ook veranderingen met zich mee voor de businesspartners van Hitachi Data Systems. Zij hebben vanaf 31 maart 2011 de keuze om zaken te doen met GDS of Avnet.

Na een jarenlange intensieve samenwerking met Green Data Systems (GDS) heeft Hitachi Data Systems, leverancier van IT storage-technologieën en datacenter-producten en -diensten, begin dit jaar gekozen voor een nieuwe distributeur. Avnet Technology Solutions Nederland heeft met de integratie van Bell Micro het juiste profiel en is vanaf 1 januari 2011 aangesteld als distributeur van de producten en diensten van Hitachi Data Systems. Green Data Systems blijft betrokken als een ‘Master Solution Provider' en ‘Specialized Distributor'.

De keuze voor Avnet gaat samen met een nieuwe channel-visie en de veranderende behoeften vanuit de klant. GDS richt zich vooral op het resellen van (storage)services, file- en contentoplossingen en Hitachi Blade-servers als Master Solution Provider, terwijl Avnet dekking heeft in het totale Nederlandse reseller-kanaal en een channel development/ enablement distributierol bekleedt.

Verandering
De aanstelling van de nieuwe distributeur Avnet brengt ook veranderingen met zich mee voor de businesspartners van Hitachi Data Systems. Zij hebben vanaf 31 maart 2011 de keuze om zaken te doen met GDS of Avnet. "Onze verwachting is dat een aantal resellers die zich meer toespitsen op (storage)services en solutions in contact zullen blijven met GDS en een aantal resellers wellicht over zal stappen naar Avnet", aldus Rein de Jong, channel sales director Benelux bij Hitachi Data Systems.

"Niet alle resellers zullen kiezen voor het aanbod van GDS, maar gebruik willen maken van de andere benadering van het Hitachi Data Systems-team bij Avnet. Deze keuzemogelijkheid hebben zij nu. We verwachten dat beide bedrijven complementair aan elkaar zullen zijn in ons coverage-model voor de markt".

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3817945). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.