Managed hosting door True

PQR virtualiseert ICT bij gemeente Houten

 

De gemeente Houten laat zijn bestaande ict-voorzieningen vervangen door PQR uit Vianen. De dienstverlener heeft een nieuwe ict-omgeving ontworpen en gaat deze implementeren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van virtualisatie, dataopslag, netwerken en bladetechnologie. Ambtenaren kunnen volgens de gemeente na de implementatie meer plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken in een centraal beheerde omgeving. De aanbesteding is goed voor 1 miljoen euro.

PQR virtualiseert de ict-omgeving van de gemeente om het nieuwe werken bij de ambtenaren te introduceren. Hierbij wordt Microsoft Hyper-V gebruikt, dat serversystemen en werkplekken virtualiseert. Daarnaast levert PQR een server-based computing-oplossing die bestaat uit Citrix XenApp en Citrix XenDesktop Virtual Desktop Infrastructure. Verder implementeert het bedrijf een beveiligingsoplossing voor telewerken.

Twin datacenter
Om ervoor te zorgen dat de ict-voorzieningen van de gemeente Houten altijd beschikbaar zijn, heeft PQR een zogenaamd 'high available twin datacenter' ontworpen. Bij een twin datacenter bevindt data zich op twee identieke, maar fysiek van elkaar gescheiden locaties. Hierdoor is de continuïteit van de dienstverlening ook in geval van calamiteiten gewaarborgd, aldus PQR. Het twin datacenter bestaat uit een HP-serverinfrastructuur op basis van bladetechnologie, een HP LeftHand storage area network (san), back-up en netwerkinfrastructuuroplossing.

Peter van der Linde, hoofd van de afdeling Informatie bij de gemeente Houten, zegt dat de nieuwe ict-omgeving een aantal voordelen oplevert. 'De continuïteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd. De medewerkers kunnen altijd, overal en veilig hun werk doen. Dit komt de productiviteit ten goede en maakt een efficiëntere benutting van beschikbare werkplekken mogelijk. Omdat het beheer van de ict-omgeving door deze centralisatie- en virtualisatieslag vereenvoudigd wordt, kan ook tijd en geld bespaard worden.'

1 miljoen euro
De opdrachtwaarde van deze niet-openbare Europese aanbesteding bedraagt circa 1 miljoen euro. Het project wordt uiterlijk in het derde kwartaal van 2011 opgeleverd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3816640). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.