Managed hosting door True

EMC ruilt Dell in voor Cisco

 

Dell is niet langer de strategische partner van dataopslagleverancier EMC. De twee leveranciers hebben al tien jaar een strategisch samenwerkingsverband, waarbij Dell en EMC samen opslagproducten aan klanten leveren. Maar sinds eind 2010 is de relatie bekoeld. Toen toonde Dell interesse in 3Par, een concurrent van EMC. Topman Joe Tucci van EMC zegt dat netwerkleverancier Cisco nu de belangrijkste strategische partner van het bedrijf is.

Joe Tucci maakte de aangepaste relatie met Dell bekend tijdens de introductie van een nieuw dataopslagportfolio voor het mkb en de middenmarkt. Hierbij werden de EMC VNX- en VNXe-storage appliances geïntroduceerd. Deze dataopslagproducten worden verkocht via ict-dienstverleners, maar Dell mag echter niet de low-end VNXe verkopen. Dit product mag alleen verkocht worden via distributeurs en resellers. Computable vroeg aan Tucci hoe de relatie met Dell op dit moment er uitziet. ‘De relatie met Dell is veranderd van strategisch naar tactisch', aldus Tucci. ‘Er wordt met Dell samengewerkt, maar ook geconcurreerd.'


Cisco UCS
Volgens Tucci is Cisco nu de belangrijkste strategische partner voor verdere groei op het gebied van 'unfiied computing' en nieuwe generatie datacenters. Hierbij wordt nauw samengewerkt tussen EMC, VMware (tevens onderdeel van EMC) en Cisco.

Dat doen ze onder de bedrijfsnaam Virtual Computing Environment (VCE), waarbij ook nauw wordt samengewerkt met ict-dienstverleners. Hierbij promoot EMC Cisco's Unified Computing System (UCS), een nieuwe datacentertechnolgie dat netwerken, server en dataopslag combineert.

Verstandshuwelijk
EMC en Dell blijven naar buiten toe wel beleefd, vooral voor hun klanten. De EMC/Dell-klanten, wereldwijd enkele duizenden organisaties, worden door beide partijen bediend. De relatie lijkt sinds eind 2010 op een verstandshuwelijk. Hans Timmerman, cto van EMC Nederland, beaamt deze nieuwe situatie. ‘Dell heeft zijn eigen weg gevonden, maar we doen nog steeds zaken met elkaar. Cisco is nu de strategische partner voor EMC op het gebied van unified computing.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3791754). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.