Managed hosting door True

Friesland Bank brengt opslagbeheer naar Ierland

 

Friesland Bank heeft gekozen voor de opslagbeheerdiensten-op-afstand van EMC in Ierland. Voor het beheer van de internetbankieromgeving heeft de bank permanente ondersteuning nodig van zijn storage-systemen. Om de kosten onder controle te houden kiest de Friesland Bank ervoor het opslagbeheer in Ierland onder te brengen.

Friesland Bank voert een beleid om het beheer van de it-infrastructuur uit te besteden. Bovendien is het met een team van twee medewerkers moeilijk een continu beheer van de opslagsystemen het hele jaar door te realiseren, aldus Hans de Noord, storage manager bij Friesland Bank. De opslagsystemen worden met 'remote managed services (rms)'op afstand beheerd vanuit de EMC-hoofdvestiging in Cork, Ierland.  De Noord: 'Zij hebben de regie in handen; we hebben wekelijks contact via een conference call. Cork monitort onze opslagsystemen de klok rond, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Per maand resulteert dat in ongeveer veertig serviceverzoeken.' Friesland Bank wordt een dag in de week bijgestaan door een EMC-expert, die zich op het hoofdkantoor in Leeuwarden bezighoudt met beheer en advisering.


Simac en BT
Om een goed overzicht te hebben van de it-omgeving en de relaties tussen de systemen, is Friesland Bank bezig een configuration management database (cmdb) in te richten. De hardware van EMC wordt ook aan deze cmdb gekoppeld. Friesland Bank migreerde onlangs zijn storagehardware van EMC Symmetrix DMX naar Symmetrix VMAX, dat meer data aankan. De onderhouds- en veranderingsprocessen worden uitgevoerd door vier partijen: EMC voor opslag, Simac voor IBM-servers, BT voor internetbankieren en de bank zelf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3772689). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.