Managed hosting door True

Opslagspecialist ITAA vraagt faillissement aan

 

Failliet

Storagespecialist ITAA heeft op 7 februari bij de rechtbank van Amsterdam faillissement aangevraagd. ITAA is sinds 2010 onderdeel van zSolutions, een onderdeel van opslagdienstverlener i3 groep uit Vianen. i3 groep en de curator kijken of een doorstart mogelijk is. Hierbij moeten de gevolgen voor klanten en medewerkers beperkt blijven, zo meldt i3 groep.

In een persbericht meldt i3 groep dat  ITAA 'om bedrijfseconomische redenen' zich genoodzaakt ziet om ingrijpende maatregelen te nemen. 'zSolutions, de moedermaatschappij van ITAA, zal de curator verzoeken zijn medewerking te verlenen om een doorstart te bewerkstelligen om zo de gevolgen voor de klanten en medewerkers tot een minimum te beperken', meldt i3 groep. zSolutions is onderdeel van i3 groep. Henk van der Bruggen, algemeen directeur van i3 groep is nog niet bereikbaar voor commentaar.

IBM
i3 groep nam ITAA op 31 mei 2010 over. Bij ITAA werken twaalf mensen, die allemaal hun baan zouden behouden. ITAA werd opgericht door ondernemer Ray Coert en stond bekend als een IBM-huis. Henk van der Bruggen, algemeen directeur van i3 groep zei eerder in Computable dat i3 na de integratie de grootste IBM-businesspartner in Nederland werd op basis van omzet en kennis van enterprise-omgevingen van IBM. i3 groep levert sinds de overname diverse producten die onder het IBM-server- en -storageplatform vallen en die ondersteunend zijn aan onder andere TSM, SVC, nSeries, XIV en VMware.

Het kantoor van IBM-dienstverlener ITAA ging per 1 januari 2011 dicht om kosten te besparen. Algemeen directeur Henk van der Bruggen van i3 groep zei daarover eerder in Computable dat de sluiting van het ITAA-pand een aantal redenen had. ‘Het betreft een kostenbesparing. In 2010 hebben veel grote top 100-bedrijven in Nederland hun investeringen uitgesteld. Daarnaast zijn banken voorzichtiger geworden met lenen. Zij zijn nu vooral bezig hun cash flow op orde te krijgen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3771054). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.