Managed hosting door True

NetApp neemt cloudstorage-specialist Akorri over

 

Dataopslagleverancier NetApp neemt voor een onbekend bedrag branchegenoot Akorri Networks over. Akorri Networks levert software voor het automatiseren, analyseren en beheren van virtuele ict-infrastructuren in de cloud. Hiermee hoopt NetApp een sterker cloudportfolio op te bouwen dat het kan opnemen tegen concurrent EMC.

Akorri's belangrijkste product enheet BalancePoint. Dit is een is beheeroplossing voor virtuele infrastructuren binnen datacenters. BalancePoint analyseert alle virtuele lagen en silo's in virtuele en fysieke servers en (gedeelde) dataopslagsystemen. NetApp zegt dat eindgebruikers hiermee beter hun cloud en virtuele infrastructuren kunnen beheren. Dat levert onder andere betere prestaties op het gebied van beheer en het bespaart dataopslagcapaciteit.

De software van Akorri wordt gecombineerd met NetApp's OnCommand-software voor het beheer van de hele ict-omgeving, zoals applicaties, servers, netwerken en storage.


Unified storage
Analisten zeggen dat NetApp door de aankoop van Akorri een sterkere speler wordt op het gebied van ‘unified storage'. Hierbij verplaatsen storage appliances databestanden uit network attached storage (nas) en blok-gebaseerde data uit storage area networks (san) naar virtuele omgevingen. Eindgebruikers kunnen hierdoor sneller en nauwkeuriger informatie uit data halen, aldus analisten.

Naar verluidt wilde EMC in 2009 Akorri overnemen. Akorri vond echter het bedrag dat EMC bood te laag. Nu gaat NetApp dus aan de haal met de technologie van Akorri.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3743689). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.