Managed hosting door True

Dell koopt beveiligingsbedrijf SecureWorks

 

Dell koopt voor een onbekend bedrag beveiligingsbedrijf SecureWorks. De computergigant integreert de SaaS-oplossingen van de beveiliger in het eigen serviceportfolio. Dell breidt hiermee zijn Managed Security Services-platform uit. Daarmee denkt het bedrijf zijn klanten meer efficiëntie te bieden en het beheer van de ict-infrastructuur te vereenvoudigen.

SecureWorks brengt uitgebreide analyses uit over malware en botnets. Het bedrijf is in zeventig landen actief, heeft zevenhonderd werknemers in dienst en boekte vorig jaar een omzet van 120 miljoen dollar. Dell zet de lopende zaken van SecureWorks voort en de ict-gigant verwacht nog het eerste kwartaal van 2011 de overname af te ronden.

Overnamepad
Dell is druk op het overnamepad. Niet elke poging om een bedrijf over te nemen is succesvol voor de hardwarereus. Dell wist wel dataopslagbedrijf Compellent over te nemen en ook lijfde het leverancier van archiveringstoepassingen InSite One in. De onderneming kreeg een gevoelige klap toen concurrent HP opslag- en virtualisatieleverancier 3Par na een hevige biedingstrijd wist in te lijven.

Door de poging van Dell om 3Par over te nemen, kwam de alliantie met EMC onder druk te staan. Als klap op de vuurpijl probeerde Dell storageleverancier Isilon Systems over te nemen, maar zag het deze poging ook mislukken toen EMC er met het bedrijf vandoor ging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3738012). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.