Managed hosting door True

T-Systems runt rekencentra FrieslandCampina

 

FrieslandCampina heeft het rekencentrumbeheer ondergebracht bij één partij: T-Systems. IBM, dat net als T-Systems en aantal andere partijen beheerdiensten verleende, vist daarmee achter het net. Eerder besteedde het zuivelconcern het werkplekbeheer en eerstelijnshelpdesk uit aan Fujitsu en sloot het een softwarestandaardisatiecontract af met IBM.

Bronnen rondom het bedrijf hebben de overeenkomst bevestigd. Zowel FrieslandCampina als T-Systems waren niet in staat een inhoudelijke reactie te geven. Het zuivelconcern is bezig met een standaardisatie- en rationalisatieslag na de fusie eind 2008 (van Campina en Friesland Foods).

Daarbij wil het met een beperkt aantal voorkeursleveranciers werken en ict-systemen zoveel mogelijk standaardiseren. De rekencentrumactiviteiten werden bijvoorbeeld door diverse partijen uitgevoerd. Dat is nu in de handen van één partner gelegd: T-Systems.

Zuivelconcern
Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Zo'n vijftienduizend leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. De producten zijn in meer dan honderd landen te koop. Ingrediënten worden wereldwijd verkocht. De belangrijkste regio's zijn Europa, Azië en Afrika. In 2009 bedroeg de omzet van het concern 8,2 miljard euro. FrieslandCampina heeft twintigduizend medewerkers in 24 landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3736201). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.