Managed hosting door True

Verkoop san en datacenterswitch stijgt sterk

 

Infonetics Research voorspelt voor de komende jaren een sterke groei van storage area network (san)- en datacenter-netwerkoplossingen. Het onderzoeksbureau baseert zich op de goede cijfers uit het derde kwartaal van 2010. De verkoop van datacenternetwerkoplossingen groeit in 2010 met 67 procent naar 7,6 miljard dollar. De wereldwijde omzet van san-switches verdubbelt tussen 2010 en 2014 naar 6,6 miljard dollar.

De verkoop van san-switches en -adapters was in het derde kwartaal goed voor 683 miljoen dollar. Dat is 7 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2010 en 16 procent meer dan in het derde kwartaal van 2009. De markt voor san-switches wordt gedomineerd door marktleider Brocade en Cisco. QLogic en Emulex domineren de markt voor san-adapters. Andere partijen in deze markt zijn Chelsio en Mellanox, die ook hun omzet zagen stijgen.

Datacenternetwerk
De vraag naar san-switches en -adapters neemt toe doordat er behoefte is om meer data op te slaan. Elk kwartaal komen er weer nieuwe gigabytes bij, waarbij data en video in datacenters worden opgeslagen. De meeste gegevens zijn afkomstig uit de consumentenmarkt. Veel data worden opgeslagen in datacenters in Noord-Amerika. Dit land had in het derde kwartaal een aandeel van 45 procent in de verkoop van san-netwerkoplossingen.

Infonetics meldt verder dat de omzet uit de verkoop van datacenter-netwerkoplossingen, zoals datacenter-ethernetswitches, application delivery controllers (asc's) en wan-optimalisatie appliances, toenam. Deze markt groeide in het derde kwartaal van 2010 met twee procent naar 1,9 miljard dollar. De meeste groei vond plaats in Noord-Amerika en de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

10G datacenter-switchpoorten
Infonetics voorspelt in een ander onderzoek dat 10G datacenter-switchpoorten in 2014 50 procent marktaandeel hebben. Van deze nieuwe netwerktechnologie wordt meer verkocht doordat de prijzen van 10G-poorten dalen. In het derde kwartaal van 2010 was het aandeel van 10G-producten nog 14 procent van alle verscheepte datacenter-switchpoorten. F5 is marktleider op het gebied van asc's. De omzet van Citrix 10G-poorten groeide met 25 procent, waarbij het concurrent Cisco voorbij streefde.

De verkoop neemt van storage area network (san) en datacenter-netwerkoplossingen neemt verder toe doordat datacenters worden vernieuwd met behulp van virtualisatie, zodat er meer gegevens kunnen worden opgeslagen. De markt voor datacenter-netwerkoplossingen groeit in 2010 met 67 procent naar een wereldwijde omzet van 7,6 miljard dollar, zo besluit Infonetics.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.