Managed hosting door True

Dell koopt dataopslagspecialist Compellent

 

Dell neemt dataopslagspecialist Compellent Technologies over voor een totaalbedrag van 960 miljoen dollar (724 miljoen euro). Eerder bood Dell 876 miljoen dollar voor Compellent.

De interesse van Dell in storage-virtualisatieleverancier Compellent is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. De wereldwijde markt voor diskstorage-systemen is een groeimarkt. In het derde kwartaal van 2010  groeide deze markt  in omzet naar zeven miljard dollar. Ook de storagesoftwaremarkt deed het niet slecht. Deze markt groeide met 8,7 procent naar 3,1 miljard dollar. Compellent is een nichespeler, maar wist de afgelopen jaren te groeien. Het haalde in 2009 een omzet van 125 miljoen dollar, en heeft wereldwijd 2500 klanten en 490 werknemers.

EqualLogic
Compellent, dat glasvezeltechnologie gebruikt, is een goede aanvulling op het gebied van storage-virtualisatie, aldus Dell. Compellent's storage-producten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en de desktopinfrastructuur. Compellent, dat een kantoor heeft in Nederland, wordt ook vaak ingezet als platform voor grote datacenters, onder andere door Heineken.

De ambitie van Dell om Compellent over te nemen kan de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk zetten. De wrijving begon eerder, toen Dell voor 1,4 miljard dollar iscsi-specialist EqualLogic overnam. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. De actie van Dell raakte de verkoop van EMC's Clariion storage-oplossingen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3720096). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.