Managed hosting door True

Dell wil dataopslagspecialist Compellent overnemen

 

Dell wil dataopslagspecialist Compellent overnemen voor 27,50 dollar per aandeel. Dat is 876 miljoen dollar in totaal. Volgens analisten kan dit de relatie tussen Dell en EMC onder druk zetten.

Dell heeft interesse in Compellent. De storage-virtualisatieleverancier is de laatste jaren stevig gegroeid, onder andere door samen te werken met resellers. Het is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. Eerder wilde Dell voor 1,15 miljard dollar 3Par overnemen, maar HP ging daarmee vandoor door 2,35 miljard dollar ervoor neer te leggen.

Dell heeft eerder met succes de isci-technolgie van EqualLogic overgenomen en dat heeft het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Compellent is een goede aanvulling op het gebied van storage-virtualisatie, aldus Dell. 

Compellent's storage-producten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en de desktopinfrastructuur. Compellent, dat een kantoor heeft in Nederland, wordt ook vaak ingezet als platform voor grote datacenters, onder andere door Heineken.

De ambitie van Dell om Compellent over te nemen kan de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk zetten. De wrijving begon eerder, toen Dell voor 1,4 miljard dollar iscsi-specialist EqualLogic overnam. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. De actie van Dell raakte de verkoop van EMC's Clariion storage-oplossingen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3708050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.