Managed hosting door True

AT&T en Cisco bekijken ict-energieverbruik Shell

 

AT&T en Cisco zijn door Shell gekozen om een wereldwijd energie-efficiëntieproject uit te voeren, gericht op het verbeteren van Shell's it-infrastructuur.

Het project omvat zowel de berekening van de CO2-uitstoot van Shell's it-activiteiten, als het in kaart brengen van de patronen in Shell's energieverbruik, om zo te komen tot een energiezuinig it-netwerk. Het project richt zich op de optimalisatie van onderbenutte systemen, het elimineren van overbodige apparatuur en het verminderen van de benodigde kantoorruimte. Op de lange termijn worden de energie-efficiënte it-diensten ingebed in het mondiale it-netwerk van Shell, zodat consolidatie en virtualisatie van servers, opslag, datacenters en kantoren verzekerd zijn.

AT&T is gekozen om een aanzienlijk deel van Shell's it-infrastructuur en telecommunicatiediensten te beheren, als onderdeel van een bredere reeks outsourcing-overeenkomsten. Cisco's Internet Business Solutions Group is gekozen om de energie-audit voor de it-infrastructuur uit te voeren en aanbevelingen te doen.

Als onderdeel van het project zullen netwerk-tools voor energiemanagement, zoals Cisco EnergyWise, worden gebruikt om overal in het bedrijf het stroomverbruik te meten en via real-time monitoring en beheer te laten zien waar verdere CO2-reductie mogelijk is.

Het project maakt gebruik van een scala aan energiezuinige it-diensten, zoals de consolidatie en virtualisatie van servers en opslag, datacenters en kantoren. Ook zet AT&T de TelePresence-oplossingen van Cisco in om het aantal zakelijke reiskilometers terug te dringen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3695845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.