Managed hosting door True

Centralpoint.nl toont Notebook Performance Index

 

Bij vrijwel alle notebooks op Centralpoint.nl zijn vier Notebook Performance Index (NPI)-scores te vinden. Deze index is een idee van Microsoft, gerealiseerd en geïnitieerd door Hardware.Info en Microsoft.

Voor de NPI heeft Hardware.Info volledig onafhankelijk van Microsoft en andere fabrikanten de scorebepaling gerealiseerd. Met de index kan de consument een betere aankoopbeslissing nemen als hij op zoek is naar een nieuwe laptop. Het vergelijken van verschillende modellen wordt met de duidelijke scores ineens een stuk eenvoudiger, aldus Central Point.

De waardes geven aan hoe geschikt een notebooks is voor vier gebruiksdoelen: gaming, entertainment, internet en werk & studie. De scores worden bepaald op basis van de specificaties van de systemen.

Bij alle gebruiksdoelen scoort het beste notebook in z'n soort 100 punten. De scores van andere notebooks worden van deze hoogste score afgeleid. Alle scores worden dagelijks opnieuw berekend. Zodoende is het dus mogelijk dat de scores van notebooks dalen, zodra er een nieuw topmodel op de markt komt, zo besluit Central Point.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3686695). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.