Managed hosting door True

Acer Group zet zinnen op high performance computing

 

Acer Group heeft zijn zinnen gezet op het leveren van hoogwaardige Gateway-servers voor high performance computing (hpc). Volgens de Acer Group wordt hpc niet meer alleen toegepast in grote rekencentra, maar tegenwoordig ook in bedrijfsomgevingen van grootzakelijke bedrijven en het mkb. De oplossingen van Gateway zijn te zien in het Gateway HPC Competence Center bij de Universiteit van Pisa.

Acer Group wil meer servers voor hpc-toepassingen verkopen omdat de vraag toeneemt, aldus marktonderzoeksbureau IDC. De supercomputersector groeide in 2009 wereldwijd met 25 procent. De verkoop van high-end hpc-systemen groeide met 65 procent, ondanks de recessie. De hpc-servermarkt groeit in 2010 met 5 tot 7 procent.

Acer verkoopt de Gateway-servers, die werken op Windows HPC Server 2008 R2,  uitsluitend via resellers. De Gateway-servers hebben technologie van onder andere Intel, AMD, Microsoft, nVidia, Hitachi, Qlogic en Platform Computing. De Gateway hpc-servers zijn al in gebruik bij de Universiteit van Pisa. Daar staat het Gateway HPC Competence Center. In dit centrum kunnen diverse software scenario's worden gesimuleerd voor diverse verticale markten, waaronder automotive, financiele instellingen, biochemische industrie, pharmaceutische industrie en de wetenschappelijke instellingen.

Gateway heeft diverse producten voor hpc-toepassingen, zoals de rack multi-node server GW2000ht, de GW1000 w/ GW170x F1, de GB7000 Blade System server en de de rack server GR585 F1. Verder biedt Gateway een bundel van server management utilities en applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3685806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.