Managed hosting door True

TCN breidt zijn datacenters uit

 

Datacenter-eigenaar en vastgoedbedrijf TCN breidt in de komende vijf jaar zijn drie belangrijkste locaties uit. Het bedrijf is bij het grote publiek vooral bekend van Telehouse Eemsdelta, de locatie van Google's Europese datacenter. De onderneming onderzoekt hoe de capaciteit van het Groningse rekencentrum en die van locatie Hilversum Mediapark kan verdubbelen. Ook de vestiging in de Spaanse Kubus in Rotterdam zal worden uitgebreid. Dat meldt voorlichtster Saskia van Bohemen van TCN.

Het vastgoedbedrijf stelt zich tot doel om zijn aanbod van datacenterruimte in Nederland op termijn te verdrievoudigen, vertelt Van Bohemen. Daarvoor zoekt de onderneming nieuw geld, nieuwe partners en nieuwe medewerkers.

Op het Hilversumse Mediapark heeft TCN een rekencentrum met een capaciteit van 10 megawatt. Het pand wordt geëxploiteerd door Interxion voor mediabedrijf Technicolor. 'Het datacenter is bijna vol. In de mediawereld is veel vraag naar data-opslag', vertelt Van Bohemen.

En dus bereidt het vastgoedbedrijf een capaciteitsverdubbeling voor. Voor de uitbreiding gebruikt TCN een bestaand pand dat al in bezit is. Volgens de woordvoerster wordt voor de nieuwe locatie in de eerste week van december al een contract met een nieuwe klant getekend. De uitbreiding gebeurt in vijf fasen van elk 2 megawatt.

Google
Het rekencentrum Telehouse Eemsdelta verhuurt TCN in zijn geheel aan zoekmachine Google. De locatie met twintigduizend vierkante meter is net als in Hilversum 'bijna helemaal vol', aldus Van Bohemen. De partijen onderzoeken of op een aanpalend terrein een nieuw pand kan worden neergezet. Daarmee kan de huidige capaciteit van 6 megawatt worden verdubbeld tot 12 megawatt. Ook hier gebeurt de verdubbeling gefaseerd en in een termijn van vier tot vijf jaar.

Ook in de Spaanse Kubus, een Rotterdams pand van vijftigduizend vierkante meter waarvan het merendeel in gebruik is als rekencentrum, is uitbreiding gewenst. TCN bekijkt de mogelijkheden, laat de voorlichtster weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3683395). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.