Managed hosting door True

'Barstjes in Dell-EMC alliantie'

 

Er komen steeds meer barstjes in de dataopslagalliantie tussen Dell en EMC, meldt de Amerikaanse CRN op basis van gesprekken met resellers en analisten. Dell, dat ooit tien procent van de omzet van EMC deed, lijkt steeds meer een eigen storage-strategie te volgen. Managers van Dell en EMC willen niet reageren op de recente ontwikkelingen, alleen via een voorlichter van Dell.

Uit cijfers voor het derde kwartaal blijkt dat de verkoop van Dell-storage met zeven procent is gestegen vergeleken met een jaar eerder. De Dell EqualLogic storage business deed het nog beter: 66 procent groei. De fabrikant gaf geen toelichting op de verkoop van zijn PowerVault-appliances (gebaseerd op de PowerEdge-servers) of de Dell-EMC-lijn. Dat de leverancier de verkoop van Dell-EMC oplossingen niet toelicht, maar wel de goede cijfers van EqualLogic, wijst op barsten in de alliantie tussen Dell en EMC, aldus analisten en resellers.

EMC tekende Dell in oktober 2001 op als reseller. Dat was een slimme zet van beide partijen. Dell werd EMC's grootste reseller, soms tot irritatie van andere EMC-resellers. Van alle indirecte verkoop van EMC deed Dell op een gegeven moment 33 procent. In 2008 werd de alliantie met vijf jaar verlengd, maar toen waren er al spanningen. Dat begon toen Dell voor 1,4 miljard dollar iscsi-specialist EqualLogic overnam. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. De actie van Dell raakte de verkoop van EMC's Clariion storage-oplossingen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

Managers van Dell en EMC willen niet reageren. Dell´s voorlichter David Frink schrijft in een e-mail aan de Amerikaanse CRN dat de relatie gewoon blijft voortbestaan. De verkoop van de Dell-EMC CX-oplossingen gaat goed. Onlangs zijn er Dell-EMC datadeduplicatie en nas-oplossingen geïntroduceerd. Wel zijn er discussies met EMC over de relatie. Daarnaast schrijft Frink dat EqualLogic een oplossing is die hoge marges oplevert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3679903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.