Managed hosting door True

Onder vuur: Erwin Giesbers, Compello

 

Infrastructuurspecialist Compello begon in 1997 onder de naam Alpha. Oprichter Erwin Giesbers (47) wilde de zakelijke markt veroveren, maar koos ervoor een winkel te openen waar ook consumenten kwamen. "Die winkel was een ontmoetingsplaats waar veel zakelijke klanten in hun lunchpauze kwamen. Als je op een industrieterrein zit, moet jij naar de klanten toe." Inmiddels is de winkel gesloten en werken er ruim zeventig mensen voor Compello.

1 Heb je hobby's?
Het is misschien voorspelbaar, maar ik golf. Daarnaast houd ik Lakenvelder koeien.

2 Pardon? Je houdt koeien?
We hebben rondom ons huis zeven koeien en een paar kalfjes lopen. Wij wonen landelijk en zagen geen koeien meer in de weilanden. Toen besloten we er zelf maar wat te gaan houden. Voor de dagelijkse zorg hebben we hulp van een buurman, een gepensioneerde boer. Maar in het weekend sta ik zelf de stal uit te mesten en dat werkt heel ontspannend.

3 Wat was je eerste baan?
Als student maakte ik sleepnetten voor een groothandel in tennisartikelen. Die sleepnetten worden gebruikt om gravelbanen aan te harken. Ik heb ook een tijd voor de krant foto's gemaakt tijdens wedstrijden van PEC Zwolle.

4 Hoe ben je in de it terecht gekomen?
Na mijn studie ging ik bij een doveninstituut werken. Ik was daar verantwoordelijk voor de it-middelen die in de klassen ingezet werden. Toen bedacht ik dat ik wel een eigen bedrijf in de it kon beginnen.

5 Wat is de meest overschatte ontwikkeling in de it?
Daar moet ik even diep over nadenken. Je hebt altijd wel iets aan nieuwe ontwikkelingen. Sommigen halen alleen niet het tempo dat verwacht wordt. Kijk naar het nieuwe werken. Sommige bedrijven gaan schoorvoetend die kant op, maar er zijn er ook die er nog niet veel van moeten weten.

6 Je wilt met je bedrijf in de Champions League spelen, zeg je. Kun je in Zwolle voldoende topspelers vinden?
We hebben klanten in het hele land en onze mensen wonen ook door het hele land. Sommigen komen maar een paar keer per maand naar kantoor. We vertellen klanten dat ze hun infrastructuur zo kunnen inregelen dat informatie overal beschikbaar is. Dan moeten we zelf het goede voorbeeld geven; practice what you preach.

7 Je zit in het afdelingsbestuur van het CDA in Zwolle. Heb je daar wel tijd voor?
Natuurlijk vraagt mijn bedrijf veel aandacht. Maar er is meer in de wereld dan it en ik voel me betrokken bij de maatschappij. Het is voor mijn persoonlijke ontwikkeling goed om politiek actief te zijn en ik zorg ervoor dat het geluid van bedrijven het politieke platform bereikt.

8 Volgens welke normen en waarden werk je?
Het belangrijkste is dat het geleverde werk op en top is. En wat je belooft, moet je nakomen. Klanten zijn namelijk je beste visitekaartje. We hebben geanalyseerd hoe bedrijven bij ons binnenkomen en veel van die nieuwe klanten hebben we te danken aan tevreden relaties.

9 Je hebt vast veel verschillende werkzaamheden. Waar krijg je de meeste voldoening van?
We zijn bezig met een initiatief om groene datacenters te bouwen. Dat project Eco2DC, daar ben ik heel enthousiast over. Ik noem het een ict-centrale, omdat ik vind dat de vergelijking met energiecentrales terecht is. Vroeger wekten fabrieken zelf stroom op voor hun machines. Nu is dat werk overgenomen door energiecentrales. In de ict gaan we dezelfde kant op.

10 Wat doe je over vijftien jaar?
Dan ben ik 62. Ik denk dat ik dan nog steeds werk aan innovatieve it-projecten die eindgebruikers in staat stellen te doen wat ze willen, zonder dat ze zich bewust zijn van de technologie die daarvoor nodig is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3677743). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.