Managed hosting door True

Cisco-ceo biedt excuses aan aandeelhouders

 

Cisco-ceo John Chambers biedt zijn excuses aan aandeelhouders naar aanleiding van zijn opmerkingen dat overheden in Europa en in Noord-Amerika minder gaan besteden. Dat zou vooral komen doordat ze veel schulden hebben. Dit leidde ertoe dat de waarde van het aandeel Cisco daaldde.

Chambers zei verder dat het niet waarschijnlijk is dat het marktaandeel van Cisco in zijn core business rond routing en switching zal krimpen. Wel zei hij dat de concurrentie is toegenomen, onder andere met het Chinese Huawei Technologies. Cisco publiceerde geen slechte cijfers, maar analisten hadden meer verwacht. De cijfers vielen tegen doordat overheden minder uitgeven omdat ze minder geld te besteden hebben.

'Ik haat het om onvoorspelbaar te zijn', zei hij tijdens een webcast vanuit zijn kantoor in Santa Clara. Hij zei dat het hem speet en dat transperantie voor Cisco heel belangrijk is. Aandeelhouders waren blij met de woorden van Chambers. Het aandeel Cisco steeg met 1,06 procent naar 19,61 dollar. Het is echter nog steeds 20 procent minder waard dan een week geleden.

Analisten hopen dat het bedrijf focus houdt op zijn routing en switching business, waar de meeste omzet vandaan komt. De laatste tijd heeft het veel aandacht besteed aan videocamera's en computerservers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3664436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.