Managed hosting door True

Europees opslagcontract voor Belgacom en Didata

 

Het consortium Belgacom-Dimension Data heeft opnieuw het Nestor-contract (Nestor II) in de wacht gesleept. Dat behelst de levering van opslaginfrastructuur en -software en de nodige dienstverlening aan de verschillende Europese instellingen, aldus het Belgische Datanews. Het gaat om SAN- en NAS-omgevingen met producten van EMC, Cisco, NetApp, HDS, en Brocade.

Het contract is goed voor maar liefst 353 miljoen euro over minstens 4 jaar (met heel wat mogelijke uitbreidingen). Nestor I was al goed voor ongeveer 180 miljoen euro. Volgens een bron dicht bij het dossier grepen een consortium van Bull en Systemat en een consortium van Fujitsu en een niet nader genoemd bedrijf naast de prijzen.

Hoewel Dimension Data vooral een EMC- en Cisco-partner is, heeft de Europese Commissie vandaag SAN- en NAS-systemen in huis van zowel EMC en Cisco als van NetApp, HDS, en Brocade. Die staan voor het leeuwendeel in datacenters in Luxemburg. De dienstverlening zal dus ook vooral daar en in België plaatsvinden en in mindere mate (ongeveer in de overige 30 procent van de gevallen) in de andere Europese lidstaten.

Als alle verlengingen worden gebruikt, loopt het contract over 10 jaar. In die periode schat de Europese Commissie dat alle deelnemende instellingen alles samen zo'n 6800 terabyte (TB) aan opslagvolume zullen opsouperen. Dit jaar wordt dat nog geschat op zowat 200 TB, volgend jaar al op het dubbele en in 2014 al op 800 TB per jaar. Over 10 jaar gespreid rekent de commissie ook op meer dan 71.000 mandagen aan dienstverlening.

Pas nog raakte bekend dat ict-dienstverlener Econocom een pc-contract in de wacht sleepte bij de Europese instellingen, goed voor 83 miljoen euro. Een consortium van Trasys, Siemens, Ordina en Fujitsu won het Europese ESP-DESIS-contract, voor softwareontwikkeling, goed voor ongeveer 80 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3660816). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.