Managed hosting door True

NetApp maakt partners warm met nieuw productportfolio

 

NetApp heeft zijn partners warm gemaakt voor zijn nieuwe technologieën. De storage- en data-informatiebeheerspecialist deed dit op zijn jaarlijkse partnerconferentie Insight, die dit jaar wordt gehouden in Praag. De leverancier hoopt eindgebruikers over te halen om te migreren naar een uniforme en gedeelde it-infrastuctuur die bestaat uit on-premise, private en public clouds. NetApp zegt verder van plan te zijn om in 2012 een Europese topspeler te worden op het gebied van 'open system hardware networked storage'.

NetApp heeft onlangs zijn productportfolio vernieuwd, onder andere met het nieuwe Ontap 8-platform, voor een uniform architectuur- en systeemportfolio. Ook nieuw zijn de FAS/V6200- en FAS/V3200-series. De dataopslagleverancier speelt met zijn nieuwe productportfolio in op de vraag naar virtualisatie en cloud computing. Hierbij is het volgens NetApp van belang dat resellers en system integrators genoeg kennis in huis halen om klanten te helpen migreren van vaste architecturen naar een ‘shared it infrastructure with unified storage'.

Volgens Julie Parrish, vice-president worldwide channel sales, zijn de nieuwe producten een kans voor resellers om weer met klanten om de tafel te gaan zitten en hen te overtuigen van alle nieuwe mogelijkheden die de producten bieden. NetApp helpt zijn partners met trainingen en diensten rond de verkoop en marketing van de nieuwe producten. Zo is er door de komst van private clouds behoefte aan nieuwe verkoopstrategieën, waarmee eindgebruikers overtuigd moeten worden, aldus Parrish.

NetApp zegt verder flink te groeien, onder andere in Frankrijk, Zwitserland, Oost-Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. In een verklaring zegt het bedrijf in 2012 binnen de EMEA-regio marktleider te willen worden op het gebied van storage en datamanagement. Nu moet het in de EMEA-regio nog concurrent EMC voor zich dulden.

Awards voor Nederlandse partners

In Nederland zou NetApp onlangs marktleider zijn geworden op het gebied van open system hardware networked storage, zo zegt de Andreas König, senior vice president en general manager NetApp EMEA, tegen CRN. NetApp is daarom zijn Nederlandse partners dankbaar. Op de NetApp Awards & Recognization Diner in The Industrial Palace in Praag kregen Tectrade en distributeur Altimate een award van NetApp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3658353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.