Managed hosting door True

EMC neemt Isilon over voor 2,25 miljard dollar

 

Storage- en datainformatiespecialist EMC neemt Isilon over voor 2,25 miljard dollar. Isilon levert network attached storage (nas). Deze systemen worden gebruikt door grote klanten, zoals MTV.

Dataopslagleverancier EMC was al langer van plan om het bedrijf over te nemen, zo melden diverse Amerikaanse media. Isilon Systems, gevestigd in de Amerikaanse stad Seattle, stond al een tijdje te koop. Eerder zou Dell interesse in de dataopslagleverancier hebben getoond. Isilon levert storagesystemen die een schaalbare datacapaciteit hebben van 4 terabytes (TB) tot 1 petabyte (PB).

In een verklaring zeggen beide partijen dat de producten van Isilon en EMC, waaronder Atmos object-based systeem, gecombineerd aangeboden worden als een schaalbaar platform voor het beheren van 'big data'. Dat is een definitie binnen de it-industrie voor grote hoeveelheden gegevens die afkomstig zijn uit energiebedrijven, sociale netwerken, online mediabedrijven en andere verticale markten. EMC zegt met Isilon en Atmos komende twee jaar veel omzet te gaan halen. Half 2012 moet dat 1 miljard dollar zijn. EMC hoopt met Isilon sterker te concurreren tegen NetApp rond geclusterde network attached storage systemen (nas).

MTV
De Isilon IQ-systemen zijn speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij data, zoals video en audio, snel opvraagbaar zijn. Het bedrijf zegt dat zijn systemen speciale functies hebben, zoals snapshots en dataprotectie. In Nederland wordt het merk gedistribueerd door Zycko en Terach.

Commercieel directeur Jan Willem Schermerhorn van Terach meldde eerder aan crn.nl: 'Isilon is een appliance met intelligentie in de software, een supersnel systeem dat striping gebruikt. Het is een file-based storage-systeem, gericht op ongestructureerde data. Prima geschikt voor de opslag van videobestanden bij MTV of de website analytics data van Nedstat. De clustering met minimaal drie nodes is heel simpel en snel te realiseren, zonder downtime van het cluster. Tot aan twee petabyte kan in één volume worden geadresseerd.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3653195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.