Managed hosting door True

Ingram Micro distribueert Lenovo

 

Met ingang van 25 oktober 2010 voert Ingram Micro de producten van Lenovo. Vroeger verkocht Ingram Micro notebooks van IBM, maar sinds de pc's van IBM overgingen naar Lenovo werd er niet veel meer gedaan. Nu zijn de banden weer aangehaald.

Met Lenovo voegt Ingram Micro een grotere speler op het gebied van personal computing toe aan zijn assortiment. Simon de Roode, general business unit manager bij Ingram Micro, is blij met Lenovo, meldt hij in een persbericht: "Lenovo is wereldwijd een van de grootste personal computing-bedrijven en is een zeer welkome aanvulling op het ons portfolio. Dankzij deze toevoeging kunnen we beter aan de vraag van onze resellers voldoen. Daarnaast gaan we samen een aantal groeimarkten verder ontwikkelen."

Wilfred Noordam, channel sales manager Nederland bij Lenovo, vervolgt: "Regelmatig werden we vanuit de markt benaderd om onze producten ook te leveren via Ingram Micro. Deze samenwerking past dan ook perfect in onze groeistrategie en geeft ons de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bedienen."

Vroeger verkocht Ingram Micro notebooks van IBM, maar sinds de overgang van de pc-divisie naar Lenovo werd er niet veel meer gedaan. Nu zijn de banden weer aangehaald. Die banden gaan overigens ver terug. IBM PC Company Nederland liet in 1997 een deel van zijn desktopsystemen, bestemd voor de Nederlandse markt, assembleren door Ingram Micro en Info Products. Met beide business partners had de fabrikant in de Verenigde Staten dermate goede ervaringen dat een deel van het productieproces werd uitbesteed. Tot dan toe vond de assemblage plaats in de Schotse IBM-fabriek te Greenock.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3588250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.