Managed hosting door True

3Par veroorzaakt relatiedip EMC-Dell

 

De overnamestrijd tussen HP en Dell 3Par heeft een relatiedip veroorzaakt in de EMC-Dell-alliantie. Dit zei EMC-directeur Joe Tucci tijdens een conferentie over de derde kwartaalcijfers van 2010, die goed zijn te noemen.

HP kocht storage-specialist 3Par voor 2,35 miljard dollar. 3Par levert storage arrays met functies zoals clustering, tiered storage en thin provisioning. Dell bood als eerste 1,15 miljard voor 3Par. Daar was EMC niet blij mee, want Dell is de grootste reseller van EMC-producten, zoals de Clariion arrays, die direct concurreren met die van 3Par. 

Volgens directeur Joe Tucci is de overnamestrijd om 3Par de EMC-verkoop van Clarrion niet ten goede gekomen. EMC en Dell zeggen er samen aan te werken om hun relatie weer te herstellen, maar dat heeft wel even tijd nodig om te helen, aldus Tucci. Zijn bedrijf is overigens niet bang voor 3Par en HP, zegt hij. EMC beconcurreert 3Par al tien jaar en houdt de ontwikkelingen in de gaten, aldus de directeur.

Tucci wilde niet al te veel ingaan op hoe hij meer geclusterde nas-technologie wil binnenhalen. Dat zou kunnen door  overname van Isilon. Volgens Tucci heeft zijn bedrijf de Celerra nas-producten al en heeft het voor 2011 solide plannen voor een nas in de cloud.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3587661). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.