Managed hosting door True

Viadeo en Twitter zijn het vaakst onbereikbaar

 

Van twaalf onderzochte sociale netwerksites zijn Viadeo en Twitter het meest krakkemikkig qua uptime. Vimeo en LinkedIn doen het het best. Dat blijkt uit onderzoek van websitemonitoringbedrijf InternetVista, meldt de Belgische it-titel Data News.

Het onderzoeksbureau nam tussen 1 juli en 24 augustus de uptime en responstijd van twaalf sociale netwerksites onder de loep. Opmerkelijk is vooral het slechte presteren van het Franse professionele sociale netwerk Viadeo. Dat lag in totaal meer dan 1 dag en 21 uur plat tijdens de zomer. Dat komt vooral door een heel slechte dag midden augustus.

De tweede slechtste presteerder in die lijst is het 'grote' Twitter, met een downtime van meer dan 18 uur. Nog meer povere resultaten zijn te vinden bij Posterous (meer dan 14 uur down) en Foursquare (ruim 16 uur onbereikbaar). De best presterende sociale websites, qua beschikbaarheid, zijn Vimeo, LinkedIn en YouTube.

"Samen lagen de sociale netwerken meer dan 118 uur plat tijdens de zomer", zegt Cédric Braem, managing director van InternetVista. "Nu 'the business becomes social', is het interessant om die cijfers in perspectief te zien."

Qua responstijd is Google-dochter YouTube de beste, met nauwelijks 0,325 seconden. Vimeo, Flickr en Viadeo doen het ook vrij goed, met allemaal ongeveer een halve seconde responstijd. Zwakker zijn de scores van Plaxo (1,46 seconde), Twitter (1,38 seconde) en Tumblr (1,29 seconde).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3552025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.